به گزارش خبرنگار مذهبی پایگاه ستارگان به نقل از ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه مؤسسات و مراکز قرآنی فعال استان با تنگناها و چالشهای اقتصادی مواجه هستند، اظهار کرد: حمایتهای مالی از این تشکلها انجام نمیشود و در حوزه موقوفات و خیریه قرآنی نیز در استان چندان قوی نیستیم تا از این طریق حمایتی از مؤسسات انجام گیرد.
وی با ذکر اینکه اوقاف و امور خیریه استان حکم سازمان سنجش را در حوزه فعالیتهای قرآنی دارد و هر ساله با برپایی مسابقات سراسری قرآن این رسالت را انجام میدهد، ادامه داد: مؤسسات قرآنی استان غالباً توانمندی لازم را ندارند و پرورش و معرفی چهرههای جدید قرآنی در این مجموعهها اتفاق نمیافتد؛ همچنین از نهادهای متولی قرآنی کارنامه خوبی را در زمینه شناسایی و پرورش و معرفی استعدادهای برتر قرآنی شاهد نبودهایم و لذا مسابقات قرآن استان هر ساله با تعدادی چهره قرآنی که اکثراً ثابت هستند، برگزار میشود.
امیری گفت: علاوه بر تمام مشکلات بهویژه مالی، کرونا نیز در دو سه سال اخیر سبب ایجاد وقفه در محافل، جلسات و آموزشهای قرآنی شد و چه بسا مؤسساتی که در آستانه تعطیلی قرار گرفتند. آسیبهای این موضوع تا چند سال با ماست لذا بدیهی است که خروجی مسابقات قرآن چندان رضایتبخش نباشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با تأکید بر اینکه برای جبران عقبافتادگیها لازم است که با یک نگاه رو به جلو یک تحول اساسی در حوزه ساختاری و تشکیلاتی با هدف ایجاد انسجام صورت گیرد، بیان کرد: متولیان قرآنی باید در راستای جذب حمایت فوری برای مؤسسات قرآنی از دستگاههای دیگر و در رأس آنها، استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی تلاش و مطالبهگری داشته باشند؛ همچنین اگر بودجهای تحت عناوین فرهنگی و قرآنی در اختیار مجموعهای اعم از مؤسسه یا نهاد قرآنی قرار میگیرد، انتظار داریم نحوه و خروجی کار نیز رصد شود و تأثیرات تزریق این مبالغ و کمکها مورد ارزیابی قرار گیرد.
امیری تصریح کرد: خروجی تمامی فعالیتهای قرآنی استان در نهادها و ادارات و نیز مؤسسات قرآنی در دستگاه اوقاف و در مسابقات رسمی جمهوری اسلامی سنجیده میشود و آنچه در مسابقات سراسری قرآن امسال در مراحل شهرستانی و استانی شاهد بودیم، چندان رضایتبخش نیست. این نارضایتی هم از سوی متسابقان، هم داوران و هم خود ماست و استان ما از حیث کمی و کیفی به سطح و جایگاه واقعی خود در مسابقات قرآن نرسیده است.
وی با ذکر اینکه با وجود استعدادهای بالقوه و فراوان و نیز اساتید و چهرههای شاخص، فضای قرآنی استان چندان قوی و غالب و تأثیرگذار نیست، تصریح کرد: محافل قرآنی در استان ضعیف است، همچنین مؤسسات قرآنی به لحاظ کمی و کیفی ضعیفند و بهنظرم مشکل عمده این مؤسسات گذشته از مسائل اقتصادی، مشکل مدیریتی است. درواقع مدیران مؤسسات باید به توانمندی تولید درآمد پایدار دست یابند و بهصورت خودکفا بتوانند امور مجموعه خود را به بهترین شکل اداره کنند.
امیری با اشاره به اینکه مؤسسات قرآنی خود را وابسته به بودجههای دولتی کردهاند، گفت: متأسفانه از دیرباز، این مجموعهها بدون داشتن نگاه استقبالطلبانه، فعالیتهای خود را به اعتبارات دولتی وصل کردهاند و بدیهی است که با این نگاه نمیتوان نسبت به اجرای قوی و تداوم برنامههای قرآنی تأثیرگذار و فراگیر خوشبین بود چرا که دستگاهها دستشان خالی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با ابراز تأسف از مهجور بودن فعالیتها و چهرههای قرآنی، بیان کرد: قرآن کریم گنجینهای ارزشمند است که میتواند تمام مشکلات و معضلات را از پیش رو بردارد و مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره را حل کند؛ اینکه امروز در جامعه اسلامی شاهد هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن هستیم یک دلیلش آن است که نتوانستهایم حلاوت و زیبایی مصحف شریف را به آحاد جامعه نشان دهیم و تبیین کنیم. این مصیبت عظمایی است که افراد تحت تأثیر تبلیغات سوء دشمن و پررنگ ساختن ضد ارزشها و البته ضعف عملکرد ما، قرآن کریم را مانع پیشرفت خود بدانند و به آن بیاحترامی کنند.
امیری تأکید کرد: همه ما در قبال قرآن مدیون و مسئولیم و همچنان که در قبال خون پاک شهدا بار سنگینی از وظایف بر دوش ماست، مدیون چهرههای قرآنی نیز هستیم که تمام تلاش خود را در جهت آموزش و ترویج مبانی نورانی و انسانساز این کتاب آسمانی به خرج میدهند اما حمایت نمیشوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اعلام آمادگی کامل این نهاد در جهت کار قرآنی در مجموعه امامزادگان و بقاع متبرکه استان، بیان کرد: مراکز افق در آستان مقدس امامزادگان با همین هدف راهاندازی شدهاند و میتوانند تعامل و ارتباط سازندهای با مؤسسات قرآنی استان ایجاد کنند. اگرچه این مراکز در استان هنوز عملکرد و کارنامه خوبی در حوزه قرآنی نداشتهاند و محافل و جلساتی که برگزار شده از حیث کمی و کیفی چندان قوی نیستند و استقبال و کیفیت مطلوب را نداشتهاند.
امیری در پایان گفت: میطلبد که روحیه مطالبهگری را در جامعه قرآنی استان بیشتر از پیش شاهد باشیم و قرآنیان توقعات خود را با مسئولان مطرح و مطالبه کنند؛ قطعاً مسئولان نیز در قبال این مطالبهها مکلف به رسیدگی و اجابت خواستهها هستند.
سه تارستان