به گزارش خبرنگار مذهبی پایگاه ستارگان به نقل از ایکنا، کتابخانه عمومی امام امیرالمومنین(ع) در نجف اشرف(مَکْتَبَةُ الْاِمام اَمیرُالمؤمنین العامَّة) حاوی هزاران کتاب در علوم و معارف مختلف و همچنین مصحف شریفی با دست خط امام علی بن ابیطالب(ع) و هزاران نسخه خطی نادر است. این کتابخانه توسط علامه شیخ عبدالحسین امینی، صاحب موسوعه «الغدیر» تأسیس شده و شامل بخشهای مخزن کتب چاپی، بخش کتابهای خطی، بخش اسناد و مدارک و بخش اشیای موزهای است. علامه امینی در دریافت کتاب برای کتابخانه، هر کتابی را نمیپذیرفت. اگر کتاب خوبی به کتابخانه اهدا میشد که پیش از آن در کتابخانه وجود داشت، با کسب اجازه از اهداکننده، آن را میفروخت و کتابی دیگر برای کتابخانه میخرید. علامه امینی همواره در صدد بود تا با مراکز مهم علمی دنیا، از جمله کتابخانههای مهم جهان در تماس باشد، تا هر نسخهای را که در کتابخانه عمومی امام علی(ع) نیست، از کتابخانههای دیگر بخواهند و در برابر، نسخههایی به آنان بدهند. از این رو، پس از تأسیس این کتابخانه، با برخی از مجامع علمی و مؤلفان و ناشران و ارباب مطبوعات کشورهای گوناگون ارتباط برقرار کرد و هدایایی میان کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) و سایر کتابخانهها مبادله شد
حجتالاسلام والمسلمین شیخ حیدر محمد علی السهلانی، مدیر کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین(ع) نجف اشرف در گفتوگو با ایکنا درباره این کتابخانه و مؤسس آن علامه امینی، عالم و پژوهشگر نامآور در عرصه امامت و ولایت پرداخت و نگاهی گذرا به آثار این شخصیت بزرگ و اندیشمند عالم تشیع داشت.
شیخ السهلانی گفت: کتابخانه عمومی امام امیرالمؤمنین و معروف به کتابخانه علامه امینی، یک کتابخانه تاریخی است که در استان نجف اشرف و در جوار حرم امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) قرار دارد.
وی افزود: این کتابخانه توسط علامه شیخ عبدالحسین امینی تأسیس شد. نویسنده کتاب الغدیر و فقیه، محدث، متکلم، نسخهشناس و از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری که متولد ۱۳۲۰ هجری قمری و متوفی ۱۳۹۰ قمری است.( ۱۹۰۰ تا ۱۹۷۰ میلادی)
به گفته السهلانی، علامه امینی پس از مهاجرت دوم خود از تبریز به نجف اشرف در جریان بررسی و مطالعه کتب مرجع متوجه نیاز شهر نجف اشرف به یک کتابخانه عمومی شد که دانشجویان علوم دینی را از داخل یا خارج عراق جذب میکند.
مدیر کل کتابخانه عمومی امیر المونین تأکید کرد: پیش از تأسیس این کتابخانه، نبود یک کتابخانه عمومی در نجف اشرف مشکلی بود که دانشجویان علوم دینی در این شهر با آن مواجه بودند. نجف اشرف مملو از کتابخانههای خصوصی علما و نویسندگان بود، اما آنها کتابخانه خصوصی بودند و علامه امینی این کتابخانه را در ماه جمادی الاولی سال ۱۳۷۳ هجری قمری در نجف در محله الحویش (یکی از محلات چهارگانه بخش قدیمی شهر نجف) تأسیس کرد و در سال ۱۳۷۶ هجری قمری( ۱۹۳۵) در روز هجدهم ذیحجه در روز عید غدیر آن را افتتاح کرد که روز ولایت امیرالمؤمنین علی(ع) است و از همین رو نام این کتابخانه را کتابخانه امام امیرالمؤمنین گذاشتند.
السهلانی ادامه داد: کتابخانه امیرالمؤمنین حاوی گنجهایی است که علامه امینی جمعآوری کرده است و بیش از پنج هزار نسخه خطی در آنجا نگهداری میشود که شامل نسخههای نفیس و نادر از قرآن کریم است. یک نسخه منسوب به حضرت علی(ع) با دست خط شریف ایشان هم در این کتابخانه وجود دارد که شامل یک جزء قرآن کریم بوده و در صفحه آخر آن هم مهری از امام حسن(ع) زده شده است.
سه تارستان