به گزارش خبرنگار مذهبی پایگاه ستارگان به نقل از ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با ایکنا، با بیان تبریک هفته وحدت گفت: یکی از موضوعات مهم قرآن کریم، که پیوسته ما را به آن سوق داده، اتحاد و همبستگی امت اسلامی است. خداوند مسلمان را در قرآن، امت واحد دانسته است و فرموده: «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ»؛ فقط مرا بپرستید و نیز فرموده است: «وَ أَنَا رَبُّكُمْ فَاتَّقُونِ»؛ فقط از من بترسید. برای دست پیدا کردن به این انسجام، باید بر محوریت عبادت خدا و تقوای الهی حرکت کرد. بنابراین در سایر آیات قرآن مسلمان به اتحاد و همبستگی دعوت شدهاند؛ مثلا در سوره آلعمران آمده است: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»؛ از یکدیگر فاصله نگیرید و فرقه فرقه نشوید و با ریسمان الهی و حبل الله ارتباط برقرار کنید و در سایه حبل الله به اعتصام دست خواهید یافت.
حاجابوالقاسم با اشاره به اینکه «اعتصام» به معنای «درامان ماندن» است، یعنی به وسیله ریسمان الهی درامان بمانید، افزود: به ریسمان الهی چنگ بزنید و متصل شوید تا در امان بمانید و مشمول عنایت الهی شود و به جای اینکه به غیرخدا و عوامل تفرقهآمیز(که شما را از یکدیگر جدا میکند) چنگ بزنید، به عوامل اصلی مودت و محبت، که ایمان به خداوند است، توجه کنید و براساس ایمان به خدا و بر این پایه دور هم جمع شوید و با هم همبستگی داشته باشید. جالب است که در ادامه آیات خداوند درخواست میکند که باید افرادی امر به معروف و نهی از منکر کنند و دوباره در آیه ۱۰۵ سوره آلعمران میفرماید: «وَ لا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا وَ اخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ ما جاءَهُمُ الْبَيِّناتُ». چینش این آیات در کنار هم این پیام را به ما میرساند که اصلیترین موضوع برای امر به معروف و نهی از منکر همین موضوع انسجام است. همچنین، آیه ۱۰۳ سوره مبارکه آلعمران دعوت به انسجام و نیز آیه ۱۰۴ همین سوره دعوت به امر به معروف و نهی از منکر میکند و آیه ۱۰۵ سوره آلعمران مسلمانان را از تفرقه بازمیدارد.
وی گفت: بنابراین یکی از مجاری اصلی امر به معروف و نهی از منکر، اختلاف و نیز نقطه مقابل آن انسجام است. بزرگترین معروف، اتحاد امت و بزرگترین منکر تفرقه و اختلاف امت است. خداوند از امت اسلام خواسته است که دور هم جمع شوند و با هم به قدرت واحد تبدیل شوند. پس نیازمند چند عنصر وحدتآفرین هستیم؛ عناصری که توجه به آنها وحدت را در بین ما پررنگتر میکند.
این حافظ قرآن با تأکید بر اینکه مهمترین عنصر وحدتآفرین، خدای واحد است، اظهار کرد: خدای تمام مذاهب اسلامی واحد است و خدای واحد نمیتواند شیوههای کاملا متضاد با یکدیگر را به رسمیت بشناسد. پس باید تا جایی که امکان دارد در مسیر بندگی و زندگی با یکدیگر نزدیک شویم. عنصر وحدتبخش دیگر، پیامبر واحد است. ما مسلمانان یک پیامبر واحد داریم؛ پیامبر بزرگی که خداوند در چند آیه به نیکی از او یاد کرده است :«لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَريصٌ عَلَيْکُمْ بِالْمُؤْمِنينَ رَؤُفٌ رَحيمٌ». پیامبری که از بین شما برخاسته، مشقت امت اسلام بر او گران است و برای هدایت شما حرص میورزد و نسبت به مؤمنان بسیار مهربان و دلسوز است. او پیامبری است که خداوند در وصف او فرموده: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ»؛ خداوند بر شما منت نهاد که این پیامبر را به سوی شما فرستاد. ایام هفته وحدت ایام ولادت این پیامبر است. ایشان منادی وحدت بود و تلاش میکرد که مؤمنین با هم پیوند یابند و در وصف او و اطرافیان او در قرآن میخوانیم: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ...»؛ همراهان و اطرافیان پیامبر با یکدیگر بسیار صمیمی و مهربان هستند.
سه تارستان