به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ؛ مهندس سعید زرندی مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، امروز شنبه 20 اردیبهشت ماه در مراسم رسمی رونمایی از پروژه فناورانه تولید کلاف گرم مناسب محیط ترش با گرید x60 که در حاشیه 29 نمایشگاه بین المللی نفت گاز پتروشیمی و پالایش در تهران انجام گرفت با اشاره به تلاش فناورانه درشرکت فولاد مبارکه و جهت گیری های این شرکت در سال جدید گفت: سرمایه گذاری های جدید ما براساس آن است که ما به دنبال تولیدات خاص با ارزش افزوده بالا هستیم.
وی با اشاره به 12 پروژه بزرگ و استراتژیک ملی که فولاد مبارکه بر عهده گرفته است تاکید کرد: یکی از 12 پروژه تمرکز بر تولیدات کیفی با ارزش افزوده بالاست. به زودی با هماهنگی صورت گرفته در شرکتی که با همین عنوان شرکت ورق های آلیاژی فولاد مبارکه راه اندازی کرده ایم، تولیدات خاص خود را توسعه خواهیم داد و گرید ها و محصولات جدید را با پیشتازی در کشور دنبال می کنیم.
زرندی افزود: در جلسات مختلف تاکید کردیم که اگر دنبال کسب و کار و سود آوری هستیم نباید فولاد های ساختمانی یا گرید های تجاری را مد نظر گرفته بلکه باید در این موارد عرصه را برای سایرین باز کنیم و خود را ملزم به پیشرو بودن در عرصه های جدید فولادی بدانیم.
وی با اشاره به اولویت یابی پروژه های پیشران در عرصه فولاد گفت: در پروژه ورق های آلیاژی که مطالعات آن در حال پایان یافتن بوده و عملیات اجرایی آن در حال آغاز است، بحث تولید ورق های سیلیکونی جهت دار به ظرفیت 100 هزار تن با کاربرد استفاده در هسته ترانسفرماتورها و تولید ورق های سیلیکونی غیر جهت دار با ظرفیت 200 هزار تن برای هسته موتورها و ژنراتورهای الکتریکی و تولید ورق های مورد نیاز در لوازم خانگی و ساختمانی با ظرفیت 200 هزار تن را در دستور کار داریم که در حدود 600 میلیون دلار ارزش داشته و آماده شروع آن هستیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، تاکید کرد: در مجموعه فولاد صبا که به شرکت مستقلی در سال گذشته مبدل شد، تولید ورق های سیلیکونی جهت دار و غیر جهت دار را دنبال می کند.
زرندی ادامه داد: گرید های خاص که با ورق گرم تولید شده را در فولاد صبا دنبال کرده و در حال ورود به بخش نورد سرد هستیم. در خودفولاد مبارکه هم تقسیم کار شده که بخشی از تولیدات را به سمت تولیدات خاص منتقل کنیم. البته تغییر مسیر از تولید انبوه به سمت تولید خاص با موانعی مواجه و شاید رکوردهای وزنی ما را کاهش دهد اما ارزش افزوده بالا برای کشور به ارمغان خواهد اورد.
وی در ادامه با اشاره به رونمایی از محصول جدید فناورانه فولاد مبارکه در ورق x60 که برای اولینن بار در سال 1404 تولید شده است گفت: تمرکز کرده ایم که کل نیاز صنعت نفت و گاز داخلی را پوشش دهیم. تا کشور را از واردات این محصول بی نیاز کنیم.
زرندی با اشاره به موضوع ضرورت رقابت پذیری محصولات در منطقه و جهان اظهار داشت: محصول امروز رونمایی شده به کمک فعالان صنعت گاز برای انتقال خواهد آمد تا محصول کاملا ایرانی را در اختیار داشته باشیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین به موضوع دسته بندی های صورت گرفته در شرکت های فولادی در سراسر جهان اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در یک دسته بندی، این شرکت ها براساس تناژ تولیدی تقسیم بندی می شوند ، ولی در دسته بندی های جدید، این تقسیم بندی ها تنها به تناژ خلاصه نشده و به ارزش افزوده ای که شرکت ها با محصولات خود ایجاد می کنند نیز اشاره دارد.
وی با تاکید بر آنکه تولید در مقیاس آزمایشگاهی ما را قانع نمی کند گفت: ما سال 1404 را برای تولید انبوه این محصولات آماده کرده و این سال نقطه عطفی برای ما خواهد بود. همچنین نورد گرم 2 خود که مجددا فعال شده است می تواند محصولات جدید را برای ما تولید نماید.
مدیرعامل فولاد مبارکه در انتهای سخنان خود پاسخ به خبرنگاران در خصوص مصرف انرژی صنایع فولادی در زمان اوج یابی ناترازی ها تاکید کرد: موضوع انرژی و فولاد بسیار درد اور و نگران کننده است. ما در حال کمک برای حل این مشکل در کشور هستیم. گرچه علاقه اولیه ما برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی نبوده است و سرمایه های ما میتوانست برای تولید محصولات با گرید های جهانی و جدید تعلق گیرد اما با شرایط اضطراری فعلی که در حوزه تامین انرژی در کشور پدید آمده است فولاد مبارکه در 3 حوزه به صورت مستقل وارد شده و به کمک دولت شتافته است.
وی به حوزه تامین انرژی برق اشاره و افزود: با قطعی های فعلی برق، 120 مگا وات برق خورشیدی را تولید و به شبکه و مدار متصل کردیم. البته در حوزه خورشیدی هدف گذاری ما برای تابستان امسال 250 مگاوات را دنبال می کنیم که البته با سختی مسیر وربرو بوده اما تلاش داریم تا به هدف گذاری مورد نظر برسیم.
زرندی به نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه اشاره و اظهار داشت: بخش اول این نیروگاه که 400 مگا وات تولید دارد که به شبکه متصل است و منتظر شرکت مپنا هستیم تا در بخش بخار مقدمات آن را آماده کنند تا 300 مگا وات جدید را نهایتا تا آذرماه تحویل شبکه دهیم. فولاد در گذشته نیز 250 مگا وات تقدیم شبکه کرده بود که مجموع این محصولات به کمک تولید برق در کشور خواهد آمد.
وی به پروژه دیگر فولاد مبارکه که در زمینه تولید برق در سمنان فعالیت دارد اشاره کرد و گفت: این پروژه که زیر مجموعه شرکت معادن وفلزات ما قرار دارد عمده برق تولیدی خود را در اختیار فولاد مبارکه قرار می دهد. تلاش داریم که میزان تولید برق را در سال جاری به 800 مگا وات برسانیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه به موضوع قطعی گاز در صنایع فولادی کشور پرداخت و گفت: قرار است در میدان گازی ملارد سرمایه گذاری کرده و گاز تولیدی را به عسلویه منتقل تا شیرین سازی شده و در اصفهان تحویل فولاد مبارکه شود. مطالعات وبررسی ها انجام شده گرچه ریسک هایی دارد اما در این حوزه وارد شده ایم. امدواریم که سرمایه گذاران دیگر در این حوزه ها ورود داشته باشند تا تمرکز تولیدی ما در حیطه فولاد از دست نرود.
زرندی همچنین به حوزه سرمایه گذاری در آب اشاره کرد و افزود: چیز یحدود 40 هزار میلیارد تومان در اصفهان برای موضوع آب سرمایه گذاری کردیم تا تیرماه آب دریا به فولاد مبارکه برسد. البته این سرمایه گذاری برای آن است که فشار وارده به شبکه زاینده رود از ناحیه فولاد مبارکه را به صفر برسانیم. البته مصرف آب برای تولید یک کیلو فولاد ما حدود دو نیم لیتر است که نسبت به مصرف بین المللی استاندارد آن که در حدود 4 تا 4 و نیم لیتر است ، بسیار جلوتر و کم مصرف تر هستیم. البته از 14 شهر اطراف اصفهان، جمع آوری فاضلاب و تسویه آب و استفاه مجدد در چرخه آب مصرفی کارخانجات داریم . در حالی که کمتر از یک و نیم درصد آب رودخانه زاینده رود را مصرف می کنیم با راه اندازی پروژه یاد شده این مصرف به صفر خواهد رسید. تا ذهن مردم را از آب زاینده رود مطمئن کنیم تا هیچ نیازی به شبکه رودخانه نداشته و منفک شویم.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگاران تاکید نمود: فولاد مبارکه در طول دوران انقلاب تاکنون، وابستگی کشور به تولید ورق های گاز را حذف نموده است. محصول رونمایی شده امروز اصلی ترین کابرد آن این است که نیاز وارداتی کشور را از بین برده و با تفاهم با مجموعه های نفتی و گازی سعید داریم تا این نیاز پوشش داده شود. در گزارش ها تا 50 هزار تن ذکر شده که از این محصول به کشور واردات صورت گرفته است . در طرح های توسعه ای این امادگی وجود دارد که محصول مان در اختیار مشتریان نفت و گاز قرار گیرد. اما در حوزه صادرات و تامین ارز برای کشور که جزو اهداف و وظایف ماست، براساس روال وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار قاعده بر آن است که اول عمده محصولات ما عرضه داخلی شود و سپس به ما اجازه صادرات داده می شود. در حال حاضر حدود 200 هزار تن ورق گرم و سرد صادرات داریم . همچنین حدود 1 میلیون تن نیز اسلب مازاد را می توانیم صادر کنیم.
زرندی با اشاره به صادرات محصولات فولاد مبارکه به کشورهای دنیا تاکید کرد: ما به 50 کشور دنیا صادرات داریم . امسال برنامه جدی داریم که با مشتریان تفاهم های جدی تری داشته باشیم. لذا اگر نیاز داخل را برآورده کنیم ما پتانسیل صادرات داریم. چنانچه در ورق گرم در حال حاضر تا 3 برابر وضعیت فعلی، توان صادراتی داریم ولی به دلیل تدابیر دولت، اولویت تامین نایز داخلی قرار گرفته است.
مدیرعامل فولاد مبارکه در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص روند تحقیقات در فولاد مبارکه و نوآوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد: آینده فولاد را تنها از طریق نوآوری دنبال می کنیم. برنامه های تغییر در 10 سال آینده را بررسی کرده ایم که ببینیم چه تغییراتی در جهان رخ خواهد داد و شرکت های بین المللی به چه سمتی خواهند رفت. نزدیک به 39 شرکت دانش بنیان را راه اندازی و محصولات را پشتیبانی کرده ایم. برنامه ریزی جدی داریم که تولیدات منجر به بهبود محصولات جدید شود. بیش از 1000 میلیارد تومان در حوزه شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کردیم. در حال حاضر هم آماده هستیم تا این مبلغ را به 3000 میلیارد تومان برسانیم. تاکید کرده ایم که هر سرمایه گذاری باید منجر به کاهش هزینه و یا افزایش درآمد برای فولاد مبارکه شود. همچنین با دانشگاه ها و مراکز زیر ساختی فراوانی در حوزه تحقیقات مرتبط هستیم تا شرایط همکاری های دانشگاهی و فولاد به جرات می توان گفت که در این حوزه در کشور پیشرو بوده و علاقمند به حضور آنان هستیم. چنانچه با دعوت از نخبگان ایرانی خارج از کشور نیز بدنبال استفاده اط ظرفیت آنان هستیم.
سه تارستان