به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه طلاع رسانی ستارگان و به نقل مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ در این نشست، سید کریم معصومی اظهار کرد: هدف از تشکیل فراکسیون کارآفرینی را فراهم آوردن زمینهای برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی عنوان کرد.
رئیس فراکسیون کارآفرینی، اشتغال و رفع موانع تولید مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نخستین گام عملیاتی این فراکسیون تسهیل کارآفرینی، رفع موانع تولید و حمایت ویژه از بخش خصوصی واقعی کشور است.
وی در ادامه ازود: این فراکسیون متشکل از ۳۵ تن از نمایندگان بوده و یکی از اهداف این است که زمینه برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد مطابق با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
معصومی در ادامه افزود: اگر بخواهیم کارآفرینی، اشتغال و رفع موانع تولید به معنای واقعی شکل بگیرد باید اتفاقات مطلوبی همچون حذف موانع اداری، تسهیل صدور مجوزها، ایجاد فضای رقابتی سالم، کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی و سیاستگذاری، تفکیک تولیدکنندگان واقعی از سوداگران و تقویت فضای شفاف اقتصادی و جلوگیری از سوءاستفادهها با درس گرفتن از تجربیات گذشته مانند ماجرای ارز ترجیحی صورت پذیرد.
رئیس فراکسیون کارآفرینی، اشتغال و رفع موانع تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی و حمایت از بخش خصوصی واقعی گفت: رسیدن به این هدف نیازمند حذف موانع تولید و تقویت کارآفرینی است؛ بنابراین فراکسیون آماده همکاری با دستگاههای اجرایی برای اصلاح قوانین دستوپاگیر و حمایت از سرمایهگذاران واقعی است.
این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: بخش خصوصی واقعی ستون فقرات اقتصاد کشور است و حمایت از آن باید همراه با نظارت دقیق باشد تا از سوءاستفادهها پیشگیری شود.
معصومی تاکید کرد: این نشست سرآغاز اقدامات عملی فراکسیون برای تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور است. ما با تعامل سازنده با نهادها و حمایت از بخش خصوصی واقعی به دنبال دستیابی به رشد پایدار ۸ درصدی هستیم.
همچنین عبدالحکیم آقآرکاکلی، عضو فراکسیون کارآفرینی، اشتغال و رفع موانع تولید مجلس اظهار کرد: باید برای حمایت از بخش خصوصی از همه ظرفیتهای قانونی مصوب مجلس بهره برد تا خلاهایی که کارآفرینان با آنها دست و پنجه نرم میکنند مرتفع شود و مانعی برای تولید کنندگان ایجاد نشود.
وی تاکید کرد: وظیفه خود میدانیم صدای شما کارآفرینان و تولیدکنندگان را از طریق تریبون مجلس به گوش دولت برسانیم و آنچه که میشود کمک کرد را انجام خواهیم داد.
آقآرکاکلی گفت: در این فراکسیون با نگاه نظارتی و بازوی قدرتمند در کنار شما کارآفرینان خواهیم بود.
همچنین در ادامه این نشست، هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه کشور گفت: شرایط اجتماعی برای کارآفرینان فراهم نیست و در حقیقت کارآفرینی به عنوان محصول نمیتواند ظهور و بروز پیدا کند که همین موضوع شرایط را برای تولید سخت میکند.
قوامی در ادامه اظهار کرد: وضعیت تولید در کشور مناسب نیست و شهرکهای صنعتی آن اتفاق مهم را رقم نمیزنند؛ قطعا شهرکهای صنعتی میتوانند فعالتر عمل کنند و این منوط به همکاری بخشهای تولیدی در شهرکها با یکدیگر است باید همه دست به دست هم دهیم تا شاهد رونق تولید باشیم.
همچنین در این نشست، حمیدرضا غزنوی، دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه مجمع کارآفرینان ایران به عنوان مهمترین تشکل صنایع بزرگ مقیاس کشور ایده متفاوتی برای سیاست گذاری در اقتصاد ایران دارد اظهار کرد: سیاست صنعتی مجموعهای از استراتژی ها، سیاستها و اقدامات دولت است که در راستای افزایش توانایی یک کشور در تولید، رقابت و نوآوری در صنایع کلیدی به کار گرفته میشود.
غزنوی در ادامه به اصول سیاست صنعتی اشاره و بیان کرد: دولت و سیاستگذاران باید بر مبنای مزیتهای رقابتی کشور و نیز ترسیمی که سیاستگذاران از آینده دارند، حمایتها را حول رشته فعالیتهای مشخصی متمرکز و ارائه کنند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران تاکید کرد: نتیجه قطعی هر سیاست صنعتی باید پیچیدهتر شدن و متنوعتر شدن بخش صنعت باشد.
ابراهیم عسگریان، بنیان گذار گروه صنعتی شیشه کاوه با انتقاد از قطعی برق و گاز واحدهای تولیدی و صنعتی کشور گفت: متاسفانه هر روز شاهد قطع برق و گاز هستیم و این موضوع به شدت زیانهای زیادی را متوجه این واحدها میکند؛ بنابراین باید چارهای اندیشه شود.
عسگریان افزود: پتروشیمی کاوه بزرگترین واحد تولید متانول دنیا با ۱۴۰۰ پرسنل در جنوب کشور به مدت بیش از ۲ است که گاز ندارد.
در ادامه رضا رضایی کارآفرین و بنیان گذار گروه صنعتی آذین خودرو با بیان اینکه صنعت خودرو یکی از صنایع مهم و پیشران کشور محسوب میشود گفت: اگر خودرو باکیفیت و ایمن در داخل کشور تولید شود قطعا مردم نیز رضایت خاطر خواهند داشت.
رضایی در ادامه بیان کرد: موضوع کارآفرینی در کشور چندین متولی دارد و متاسفانه برای کارآفرینان آن طور که شایسته است ارزش و اعتباری قائل نمیشود. کارآفرینان از طریق خلق ارزش فرصتهای زیادی را ایجاد خواهند کرد.
همچنین در این نشیت، امیرحسین شقاقی، کارآفرین شرکت شیرین نوین به مشکلات ناشی از طولانی بودن فرایند تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات اشاره کرد و گفت: متاسفانه مشکلات ارزی تولید را به تعطیلی کشانده است و علی رغم بیان مشکلات کارآفرینان طی چندسال اخیر ولی این چالش همچنان ادامه دارد.
شقاقی یکی از مشکلات اساسی کارآفرینان قوانین و مقررات زائد و پیچیده است که سد راهی برای تولید و توسعه اشتغال کشور شده است.
همچنین در ادامه این نشست؛ محمد بهشتی کارآفرین فرش بهشتی گفت: مردم به هزار امید به این دولت رای دادهاند؛ بنابراین همه امیدوار هستیم که تغییر جدی در وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور رخ دهد.
بهشتی در ادامه به موضوع هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه هوش مصنوعی بسیار عقب هستیم و لازم است که برنامه ریزی درستی در این حوزه صورت بگیرد و این درحالی است که بسیاری از جوانان فعال در حوزه از کشور خارج شدهاند و تعداد انگشت شماری در کشور باقی ماندهاند.
کارآفرین فرش بهشتی به موضوع ناترای انرژی اشاره و بیان کرد: کمبود انرژی به یک ابربحران در کشور تبدیل شده است. بسیاری از صنایع کشور با قطعی برق و گاز دست و پنجه نرم میکنند و ادامه این روند به اقتصاد کشور آسیبهای جبران ناپذیری وارد میکند.
سه تارستان