در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: اقتصادی

کد: 14031024112100

تاریخ: 23-10-1403 11:18

https://setargan.com/n/14031024112100


کشور فاقد یک سیستم جامع اقتصادی است

مجتبی خسروتاج:

کشور فاقد یک سیستم جامع اقتصادی است

کلید واژه ها :
کارآفرینی کارآفرین مجتبی خسروتاج اقتصاد


به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی مجمع کارآفرینان ایران، مجتبی خسروتاج با بیان اینکه ما هنوز در کشور از ناحیه یک سیستم جامع اقتصادی ضعف داریم گفت: نبود یک سیستم جامع اقتصادی در داخل کشور در نظرات گروه‌ها و یا افراد مختلف که درخصوص موضوعات اقتصادی صحبت می‌کنند قابل مشاهده است. عده‌ای معتقد به اقتصاد آزاد و عده‌ای دیگر، دخالت و ورود دولت را جدی‌تر می‌بینند و این یکی از معضلات اقتصاد ایران است.

وی در ادامه افزود: اندیشمندان و صاحبنظران اقتصادی هنوز به یک جمع بندی درستی نرسیده‌اند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقتصاد ایران به صورت نوسانی مسیر را طی کرده است. همین امروز در موضوع نرخ ارز تفاوت دیدگاه‌ها کاملا مشهود است که این موضوع دلیلی است بر نبود یک سیستم اقتصادی جامع. چراکه عامل قیمت‌ها که نرخ ارز نیز از آن متاثر است در شکل دهی به تعادل اقتصادی، ایفا نقش دارد.

خسروتاج با بیان اینکه نگاه ایدئولوژیک در اقتصاد ایران جوابگو نیست تاکید کرد: یک قیمت گذاری صحیح می‌تواند بسیاری از مسائل را متعادل کند و همچنین یک قیمت گذاری غلط باعث بهم ریختگی و ایجاد فساد خواهد شد.

رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت ایران به موضوع خودکفایی اشاره کرد و گفت: سال‌هاست که دنبال خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی هستیم ولی این اتفاق نه تنها رخ نداده بلکه نیازمندی‌ها در این بخش افزایش یافته است. از نگاه اقتصادی، ممنوعیت ورود کالا برای برخی از کالا‌ها مانند اسلحه، سیگار، مواد مخدر درست باشد ولی ممنوعیت ورود کالا‌های تجاری و اقتصادی روش درستی نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اساسی کشور این است که به موضوع اقتصاد و تجارت نگاه ایدئولوژیک صورت می‌گیرد اظهار کرد: برنامه سوم توسعه یکی از برنامه‌های جامع کشور بود و از دیگر برنامه‌های کشور بهتر عمل شد. در برنامه سوم تعریف شده بود که با نظام تعرفه‌ای و رعایت استاندار‌ها کشور می‌تواند به سمت کنترل واردات رفت.

خسروتاج ادامه افزود: معتقد هستم با تصور اینکه با ممنوعیت ورود کالا به کشور می‌توانیم از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم در بلندمدت اشتباه است. اگر می‌توانیم کالایی را با قیمت پایین‌تر از خارج از کشور وارد کرد چرا نباید این کار را انجام داد؟ از سویی دیگر می‌توان توان و تمرکز را بر روی کالایی قرار داد که در داخل تولید نمی‌شود.

رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر شناخت از ظرفیت‌های کشور گفت: این موضوع جزء الفبای علم اقتصاد است، کشور‌ها باید بر روی بخش‌هایی که ظرفیت دارند متمرکز شوند. در خانواده همه چیز تولید نمی‌شود. به عبارتی دیگر، همه کالا‌ها را نمی‌توان در داخل خانواده تامین کرد. جامعه جهانی به مانند یک خانواده بزرگ است. باید برخی از نیاز‌ها را از خارج از کشور تامین کرد.

وی با انتقاد از وضعیت ممنوعیت ورود برخی کالا‌ها به کشور گفت: از سویی، برای واردات برخی از کالا‌ها ممنوعیت اعمال می‌شود و از سویی دیگر از طریق کوله بری و یا ته لنجی اجازه داده می‌شود که همان اجناس وارد کشور شوند.

خسروتاج در ادامه با بیان اینکه باید در مناسبات تجاری کشور از چهارچوب‌های جهانی و استاندارد استفاده کرد بیان تاکید کرد: در شرایطی که آمریکا به دنبال دامن زدن به نابسامانی اقتصادی در ایران است ما در داخل کشور نباید به پیشواز این موضوع برویم.

رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه حتما به یک اتاق فکر در داخل کشور نیاز است گفت: باید در تنظیم روابط‌مان با دنیا یک اتاق فکری داشته باشیم. البته که بسیاری از مشکلات موجود به مباحث داخلی بر می‌گردد و ارتباطی با مسائل بیرونی ندارد؛ بنابراین باید در سیاست‌های داخلی تجدیدنظر کنیم.

مجتبی خسروتاج همچنین اظهار کرد: با این موضوع که برخی ادعا می‌کنند دولت به دنبال افزایش نرخ ارز است مخالفم و حقیقت ندارد. در طی ۴۵ سال گذشته هیچ دولتی به دنبال این موضوع نبود است. افزایش نرخ ارز چیزی جزء افزایش تورم درپی نخواهد داشت و به ضرر خود دولت خواهد بود.