پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| اقتصادی |
معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین:

بانکها، بهترین وضعیت امنیت اطلاعات را دارند

علی‌اصغر تقوی، معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین گفت: در حال حاضر وضعیت امنیت در شبکه بانکی نسبت به سایر صنایع در وضعیت بهتری قرار دارد که این موفقیت مرهون حساسیت بانک‌ها در سال‌های گذشته و سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت‌گرفته در این بخش بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین، علی‌اصغر تقوی، معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین، با اشاره به این موضوع، درباره امنیت در صنعت بانکی کشور گفت: «این واقعیت را هم باید در نظر بگیریم که امنیت یک مقوله نسبی و پویاست که نمی‌توان هیچ‌گاه با اطمینان بیان کرد که به امنیت مطلوب و ۱۰۰درصدی دست‌ یافته‌ایم، ولی با توجه به زیرساخت‌ها، فرایندها و فناوری‌هایی که در این حوزه به کار گرفته ‌شده است، وضعیت امنیت در صنعت بانک و پرداخت به‌صورت کلی مطلوب ارزیابی می‌شود.
وی با بیان اینکه تمام دارایی بانک‌ها اطلاعات آنهاست که تماماً در زیرساخت‌های دیجیتال ذخیره و پردازش می‌شوند، ادامه داد: «اگر در حوزه امنیت اطلاعات نقص جدی یا کوتاهی صورت پذیرد، لطمات جبران‌ناپذیری نه‌تنها برای بانک، بلکه در سطح کشور خواهد داشت؛ بنابراین مقوله امنیت بیش از هر حوزه دیگری در فناوری اطلاعات اهمیت دارد به‌نحوی‌که هر محصول دیجیتال صرفاً با نظر و تأییدات امنیتی قابل‌استفاده خواهد بود. به همین دلیل است که در بانک کارآفرین در سال‌های اخیر، پس از پروژه مهاجرت، بیشترین سرمایه‌گذاری در زیربنای امنیتی و تقویت زیرساخت‌ها به‌منظور دستیابی به تداوم خدمت بوده است.»

علی اصغر تقوی
ضعف در فناوری‌های بومی و کمبود نیروی انسانی متخصص

طبق گفته‌های تقوی، مهم‌ترین چالش حوزه امنیت، ضعف در فناوری‌های بومی و کمبود نیروی انسانی متخصص در این بخش است.
معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین افزود: «متأسفانه در همه این سال‌ها در امنیت اطلاعات منفعلانه رفتار کرده‌ایم و بیشتر مصرف‌کننده محصولات خارجی بوده‌ایم. به همین دلیل محصولات داخلی کمی تولید شده‌اند و همین محصولات هم کمتر خریداری و حمایت شده‌اند. اینکه ما امنیت زیرساخت‌های حیاتی خود را به دست محصولات ناشناس خارجی بسپاریم که بعضاً ما را تحریم نیز کرده‌اند، ریسک بزرگی برای تمام حوزه‌های فناوری دیجیتال محسوب می‌شود. البته باید توجه داشت که این ریسک با روش‌هایی مانند ایجاد ساختارهای موازی در کنترل‌های امنیتی تا حدودی مرتفع می‌شود؛ ولی این روش‌ها هزینه‌های مضاعفی را به صنعت بانکی و در کل به تمام حوزه‌های فناوری تحمیل می‌کند. در بخش نیروی انسانی باید توجه داشت که تعداد رشته‌های مرتبط دانشگاهی مرتبط بسیار کمتر از نیاز صنعت است که در کنار پدیده تأسف‌بار مهاجرت نیروهای متخصص، چالش بسیار جدی برای این حوزه پدید آورده است.»

استفاده از هوش مصنوعی در حوزه امنیت
استفاده از هوش مصنوعی در حوزه امنیت، استفاده از ظرفیت‌های بومی، فرصت افزایش رشته‌های مرتبط دانشگاهی و تقویت و استفاده از زیرساخت‌های ابری از جمله مواردی هستند که معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین برای تقویت و توسعه امنیت اطلاعات در صنایع مالی کشور پیشنهاد می‌کند.
تقوی  در گفت و گو با ماهنامه عصرتراکنش، درخصوص چالش‌ها و راهکارهای امنیت اطلاعات در صنایع بانکی و پرداخت کشور در توضیح این موارد تاکید کرد: «رشد خیره‌کننده فناوری‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر در کنار فرصت‌های بی‌شماری که ایجاد کرده است، تهدیداتی نیز دارد. پیش‌بینی می‌شود که هوش مصنوعی در آینده نزدیک با سرعت و دقت بسیار بالا و در حجم گسترده برای نفوذ به سامانه‌ها و حملات سایبری استفاده شود که در این صورت با فناوری‌ها و روش‌های گذشته نمی‌توانیم با آن مقابله کنیم. برای پاسخ به این تهدید نیز باید از همين فناوری بهره گیریم. فناوری هوش مصنوعی و کاربرد آن در زیرساخت‌های امنیتی به‌تازگی عرضه شده‌اند و به همین دلیل درحال‌حاضر در بهترین زمان‌های سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم.»

به گفته وی، درحال‌حاضر بخش مهمی از زیرساخت‌های امنیتی در کشور در اختیار محصولات خارجی است که لازم است با سرمایه‌گذاری صحیح در این بخش، به‌خصوص با درنظرگرفتن فناوری‌های هوش مصنوعی، با محصولات بومی جایگزین شوند.
تقوی ادامه داد : «محصولات خارجی علاوه بر هزینه‌های بالا، به دلیل تحریم‌ها معمولاً پشتیبانی ضعیفی نیز دارند که این یک تهدید محسوب می‌شود. در حال حاضر تعداد کمی رشته مرتبط با موضوعات امنیت اطلاعات در دانشگاه‌های کشور وجود دارد که منجر به کمبود نیروی انسانی متخصص شده است. با توجه به نیاز روزافزون و نفوذ فناوری‌های دیجیتال در صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی، بهتر است که سیاست‌گذاران آموزش عالی در کشور هرچه سریع‌تر رشته‌های مرتبط را در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تأسیس کنند.»
طبق صحبت‌های معاون فناوری اطلاعات بانک کارآفرین، در دنیا بانک‌ها از سرویس‌ها و زیرساخت‌های ابری استفاده می‌کنند که این تحول بزرگی در زمینه ارائه خدمات مالی و بانکی محسوب می‌شود. زیرساخت‌های ابری با سرمایه‌گذاری مجتمع در ایجاد زیرساخت امن و پایدار ارائه خدمت گزینه مناسبی برای میزبانی سرویس‌های مختلف محسوب می‌شوند.


#بانک کارآفرین #فناوری‌ #بانکداری نوین #معاون
کد خبر 14031022090544 تاریخ انتشار 18-10-1403 08:58 نسخه چاپی

اخبار مرتبط



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان