در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: اقتصادی

کد: 14031004084725

تاریخ: 03-10-1403 14:27

https://setargan.com/n/14031004084725


اعضای مجمع کارآفرینان می‌توانند سفیران انرژی در سراسر کشور باشند

مدیرعامل شرکت ملی گاز:

اعضای مجمع کارآفرینان می‌توانند سفیران انرژی در سراسر کشور باشند

کلید واژه ها :
شرکت گاز مدیر عامل مجمع کارآفرینان گاز


به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی مجمع کارآفرینان ایران، سعید توکلی با اشاره به اینکه کشور ترکمنستان با داشتن مخزن گازی گالکینیش بزرگترین مخزن مستقل گازی دنیا را در اختیار دارد و همه آن در خشکی واقع شده است افزود: ایران یک مخزن مشترک با کشور قطر دارد. در دولت آقای روحانی با جدیت سکو‌های آن را احداث کردند و آن هم با پیمانکاران بزرگ دنیا و بعد از ۴ سال تولید کشور ما آغاز شد.

توکلی گفت: در دوره آقای روحانی میزان تولید گاز ایران برابر با کشور قطر و در دوره‌ای نیز بالاتر نیز رفت. گازی که از این میدان استخراج شد گاز طبیعی است. امروز رکورد تولید گاز در سه ماه دولت جدید زده شد و عددی که توسط شرکت ملی نفت به شبکه تزریق شد ۸۶۲ میلیون متر مکعب است.

معاون وزیر نفت در ادامه به مصرف گاز در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: از کل گاز تولیدی کشور ۳۴ درصد آن به نیروگاه ها، ۳۴ درصد به صنایع، ۲۵ درصد به بخش خانگی، ۴ درصد به حمل و نقل یا همان سی ان جی و ۳ درصد نیز به سایر بخش‌ها اختصاص داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: ۷۲ درصد سبد انرژی کشور از گاز تشکیل شده، معنای دیگر تمام تخم مرغ‌ها در سبد گاز چیده شده است.

توکلی با بیان اینکه ۸۵ درصد از سبد انرژی نیروگاه‌ها را گاز تشکیل می‌دهد اظهار کرد: نیروگاه‌های بخاری و گازی ۱۰۰ درصد سوخت آن از گاز تشکیل شده است. در فصل زمستان تغییر آرایش مصرف صورت می‌گیرد. بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک مصرف آنها افزایش پیدا می‌کند بنابراین نیروگاه‌های کشور بخشی از سوخت خود را به گاز و بخشی دیگر را نفت گاز و نفت کوره تحویل می‌گیرند. این درحالی است که در هیچ کجای دنیا چنین شکل نیست که سبد نیروگاهی ۸۵ درصد را گاز تشکیل دهد. این درحالی است که میانگین جهانی آن ۲۲ درصد است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: تنوع سبد سوخت در کشور وجود ندارد. در همه جای دنیا شرکت‌های مختلف انواع سوخت را ارائه می‌دهند.

وی گفت: ۹۵ درصد جمعیت کشور از نعمت گاز برخوردار هستند که صد درصد بخش شهری و ۹۰ درصد بخش روستایی را شامل می‌شود. شرکت ملی گاز، گاز طبیعی را تحویل می‌گیرد و در ۲۰ پالایشگاه کشور فرآوری و بعد توزیع به بخش‌های مختلف آغاز می‌شود.

معاون وزیر نفت گفت: در زمستان امسال نزدیک به ۸۰ تا ۸۲ درصد از کل گاز تولیدی را بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف می‌کنند و مابقی آن باید به بخش صنعت و نیروگاه‌ها تحویل شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه بیان کرد: سال گذشته کشور ترکیه از ایران گازی وارد نکرد و باعث شد حدودا ۳ میلیارد لیتر به ذخیره گاز کشور اضافه شود. این موضوع در اوج فصل تابستان بود و نیروگاه‌ها به شدت به گاز نیاز داشتند و همه این گاز به نیروگاه‌ها اختصاص یافت. از سویی دیگر سال گذشته تا آخر بهمن ماه، گرم‌ترین فصل پاییز و زمستان ۵۰ سال اخیر کشور بود.

توکلی با بیان اینکه مشکل فقط ذخیره سازی نیست حتی کشور در فصل تابستان با کمبود گاز مواجه است اظهار کرد: حل مشکل ناترازی انرژی در کشور در یک زنجیره برطرف می‌شود. به عبارتی از ابتدای این زنجیره باید افزایش تولید صورت بگیرد و این افزایش تولید بخشی از مشکل را برطرف می‌کند.

معاون وزیر نفت با اشاره به بدمصرفی انرزی در کشور گفت: موضوع ناترازی انرژی باید دغدغه اول کشور باشد و صنعتگران در بخش تجهیزات و بهینه سازی توجه کنند. از سویی دیگر در هیچ کجای دنیا منازل را با این شدت گرم نمی‌کنند و این میزان هدر رفت انرژی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.

وی در ادامه گفت: ۷۳ درصد انرژی دنیا در منطقه ما قرار دارد و این فرصت بسیار بزرگی برای کشور ماست. ۷۴ درصد گاز ایران در جنوب کشور تولید می‌شود و ۷۰ درصد گاز در شمال کشور مصرف می‌شود.

این مقام وزارت نفت در ادامه تاکید کرد: میزان هدر رفت انرژی در شبکه گاز کمتر از ۴ درصد است. این میزان در کشور ترکمنستان ۱۹ تا ۲۱ درصد و در کشور برزیل ۱۰ درصد است.

توکلی راه اندازی بورس انرژی را اتفاق خوب و مثبت ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از شرکت‌های فولادی و دیگر بخش‌های صنعت از آن استقبال کردند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امضای طلایی در این سازمان وجود ندارد بیان کرد: پویش «دو درجه کمتر» تاکنون روندی خوبی را درپی داشته است و امیدوارم این روند مثبت ادامه داشته باشد.

همچنین در این نشست؛ مهدی غریبی نماینده گروه صنعتی طبیعت و مدیرعامل هلدینگ انرژی این گروه با بیان اینکه موضوع ناترازی انرژی یک واقعیت غیرقابل انکار است گفت: بسیاری از صنایع در طول هفته یک روز و بیشتر با قطعی گاز و برق مواجه هستند. مدیران شرکت ملی گاز ایران کارآفرینان کشور را محرم خود بدانند و اگر قرار است گاز منطقه‌ای در کشور قطع شود با هماهنگی خود کارآفرینان انجام شود. در شرایط کنونی کشور که با بحران ناترازی مواجه هستیم این هماهنگی با بخش صنعت و کارآفرینان می‌تواند بهره وری صنایع را بالا ببرد.

وی تاکید کرد: باید با یک همبستگی از این بحران عبور کنیم. باید بهینه سازی در مصرف انرژی حداقل در کارخانه‌ها اولویت‌بندی شود و حتی این بخش را می‌توان به جامعه تعمیم داد.

امیرحسین شقاقی، کارآفرین هلدینگ شیرین نوین با بیان اینکه متاسفانه این موضوع که تامین انرژی به بخش خصوصی واگذار شود زمان آن گذشته و دیرموقع است گفت: اگر در دیگر بخش‌های کشور تا دو تا سه سال آینده واگذاری امور به بخش خصوصی رقم نخورد کشور تبدیل به بیابان تبدیل خواهد شد.

شقاقی در ادامه بیان کرد: در کشور ما استفاده از تجربیات کشور‌های توسعه یافته فقط مشمول مالیات شده است و مالیات‌ستانی خوب انجام می‌شود ولی شاید بتوان گفت که مالیات دریافتی با کشور‌های اروپایی برابر و یا بیشتر است و در بخش مالیات بر ارزش افزوده بیشتر است چرا که در کشور‌های دیگر این مالیات شناور بوده و این درحالی است که در ایران این میزان مالیات ثابت است.

وی ادامه افزود: در بخش‌های دیگر که باید الگوبرداری از کشور‌های توسعه صورت گیرد انجام نشده است و شرایط حال حاضر این موضوع را تایید می‌کند.

سید علی‌محمد ابویی نیز در این نشست خطاب به مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: حضور شما در این جلسه نشان می‌دهد که قصد همراهی با بخش خصوصی را دارید و این جای خوشحالی و قدردانی دارد.

وی گفت: متاسفانه دو واحد نوردی ۷۰ روز است که به صورت ۱۰۰ درصد تعطیل شده است. این درحالی است که با بدهی مالیاتی و پرداخت اقساط تسهیلات به صندوق توسعه ملی مواجه هستیم.

ابویی خطاب به مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: تقاضای من این است که جنابعالی شجاعت خود را در مدیریت به کار بگیرد و از کسی جز خدا نترسید.

در ادامه؛ حسین حسین زاده رئیس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر با بیان اینکه موضوع ناترازی موضوع جدی کشور است گفت: اگر امروز با تمام توان و با اقدامات هوشمندانه همه تلاش خود را به کار گیریم حداقل تا ۴ سال آینده نیز درگیر بحران انرژی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه باید زمینه سازی برای ذخیره سازی گاز در کشور برای فصل گرما محقق شود بیان کرد: مجتمع فولاد کویر به عنوان بزرگترین تولید کننده میلگرد‌های ساختمانی و کلاف‌های صنعتی کشور با سرمایه ۲۰ هزار میلیاردی فقط در سال گذشته ۱۴۹ روز به دلیل قطعی انرژی تعطیل بوده است. خسارت وحشتناکی است که این شرکت و دیگر شرکت‌ها متحمل می‌شوند.

حسین زاده در ادامه تاکید کرد: کشور با ابربحران انرژی مواجه شده است. ولی برخی سوء مدیریت‌ها و عدم هماهنگی بین بخش‌های مختلف باعث شده این خسارت بیش از بیش شود.