به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی وزارت صمت، «رضا انصاری» معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۱۳۶ نیاز فناورانه در واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شد که با تکیه بر توانمندیهای شرکتهای فناور، نوآور و دانشبنیان ۳۰ نیاز رفع شدهاست.
وی ادامه داد: تاکنون ۲۰ فن بازار منطقهای با کمک شرکتهای تابعه استانی در استانهای مختلف کشور راه اندازی شده است.
معاون وزیر صمت افزود: این فن بازارها با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری (پارک فناوری پردیس) در استانهای: آذربایجان شرقی، اصفهان، ایلام، خراسان رضوی، زنجان، فارس، همدان، قم، مرکزی، کرمان، هرمزگان، سمنان، خوزستان، کرمانشاه، البرز، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، مازندران و تهران راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در سایر استانها نیز شرکتهای استانی عضو شورای هماهنگی فن بازارهای منطقهای هستند، اضافه کرد: فن بازارهای منطقهای بهعنوان نهاد واسط بین عرضه کنندگان و متقاضیان قرار میگیرد و فرآیند بههمرسانی را تسهیل میکند.
انصاری صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: علاوه بر این با ایجاد مراکز نوآوری با همکاری دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان و فناور ذیل خوشهها و رشته صنعتها زمینه نفوذ فناوری و نوآوری در خوشهها و رشته صنعتها فراهم میشود.
وی در ادامه یادآور شد: در این راستا ۱۰ مرکز نوآوری شامل مرکز نوآوری و طراحی کفش تبریز، مرکز تحقیقات آنتروپی پا در خوشه کفش تبریز، مرکز مشترک تحقیق و توسعه محصولات و تجهیزات انرژی در خوشه تجهیزات نفت و گاز مرکزی، مرکز نوآوری خوشه آذربایجان غربی، مرکز نوآوری خوشه محصولات کنجدی یزد، مرکز نوآوری و آزمایشگاه مرجع خوشه کاشی، مرکز تحقیق و توسعه و خدمات پایدارسازی شیلات کنارک، مرکز تحقیق و توسعه خوشه قطعات خودرو سمنان واقع در دانشگاه سمنان، مرکز نوآوری خوشه چرم همدان و مرکز نوآوری زیلوی میبد یزد، راه اندازی شده است.
معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه در مجموع تاکنون ۲۵۹۶ نیاز فناورانه صنایع شناسایی شده و ۶۹۴ نیاز فناورانه رفع شده که شناسایی ۱۳۶ نیاز فناورانه و رفع ۳۰ نیاز در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ انجام شده، خاطرنشان کرد: نیازهای رفع شده عمدتاً در رشته صنعتهای لاستیک و پلاستیک، غذایی و آشامیدنی، ماشینآلات و تجهیزات، مواد و محصولات شیمیایی بوده است.
وی با اشاره به این موضوع که تاکنون ۲۳۴۶ واحد صنعتی مستعد دانش بنیان شدن در داخل و خارج شهرکها و نواحی صنعتی شناسایی شده، تصریح کرد: از این رقم شناسایی ۱۷۳ واحد صنعتی مستعد دانش بنیان و کمک به دانشبنیان شدن ۷۰ واحد صنعتی در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است.
انصاری با بیان اینکه از مجموع ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان مورد تائید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ۸۷۶ واحد صنعتی دانشبنیان به بهره برداری رسیده در داخل شهرکها و نواحی صنعتی و فناوری مستقر هستند، گفت: علاوه بر این، با بهرهمندی از مشوقهای ارائه شده در سالهای اخیر، ۴۹۸ طرح دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی مستقر شده است.