در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: سیاسی صفحه‌ی اصلی مذهبی

کد: 14030804235352

تاریخ: 19-09-1403 11:08

https://setargan.com/n/14030804235352


استفاده حداکثری سیدالشهدا از ابزار مختلف ابلاغ پیام

حماسه حسینی از زبان شهید مطهری /30

استفاده حداکثری سیدالشهدا از ابزار مختلف ابلاغ پیام

کلید واژه ها :
امام حسین شهید مطهری امیرالمومنین(ع) حماسه حسینی تبلیغ


به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه جلد اول کتاب حماسه ی حسینی پس از تبیین لزوم بهره گیری از انواع ابزار تبلیغ و استفاده ی ائمه از آن ، به استفاده از ابزار های جدید و قدیم برای رساندن پیام ، می‌پردازد و به شخصیت بی نظیری همچون اقبال لاهوری اشاره می کند و تاکید دارد : اقبال لاهوری کسی است که همیشه در اسلام برای خود رسالتی احساس کرده و از هر وسیله ی خوب و مشروعی برای هدف خودش استفاده کرده است . یکی از ابزارهایی که اقبال لاهوری از آن استفاده کرده ، شعر است ؛ شعرهایی برای هدف های والای انسانی . اگر شعر برای شاعرش وسیله ای  برای رسیدن به هدف باشد ، دیگر نظیر ندارد ! سرود گفتن نیز از ابزار تبلیغی است که اقبال لاهوری از آن بسیار استفاده کرده است . حال ، ما چرا نباید از این ابزار خوب و مشروع استفاده کنیم ؟ این‌ها همه وسیله است ! ما نباید تنها به ابزار قدیم اکتفا کنیم ، بلکه باید از هر وسیله ی مشروعی چه جدید چه قدیم برای رساندن پیام حق استفاده کنیم .

استاد سپس در خصوص استفاده ی امام حسین علیه‌السلام از ابزار مشروع تبلیغی خاطرنشان می کند : اباعبدالله الحسین (ع) در همان روز عاشورا از هر وسیله ای که بود برای ابلاغ پیام خودش و برای رساندن پیام اسلام ، استفاده می‌کرد . خطابه های امام حسین (ع) از مکه تا کربلا و در خود کربلا ، خطابه های فوق‌العاده ای است ! خطبه هایی پر از هیجان و بسیار زیبا و فصیح و بلیغ ! چنانچه تنها کسی که خطبه هایش با خطابه ی امیرالمومنین (ع) رقابت می‌کند ، امام حسین علیه‌اسلام است .

مولف ادامه می‌دهد : انسان باید زبان عربی را خوب بداند تا متوجه زیبایی‌های قرآن و کلمات پیغمبر و کلمات ائمه ی اطهار شود ؛ ترجمه فازسی حق مطلب را ادا نمی‌کند ! و اگر به زبان عربی مسلط شویم اوج کلمات زیبای حضرت اباعبدالله علیه السلام در واقعه عاشورا را می فهمیم.

شهید مطهری در ادامه به برخی از زیبایی های کلمات سیدالشهدا علیه السلام پرداخته و می گوید : امام حسین (ع) می‌فرماید مرگ به گردن انسان زینت است . ( خط الموت علی ولد آدم مخط القلاده علی جید الفتاه) یعنی آنچنان مرگ برای انسان زیباست که گردنبند در گردن دختری جوان زیباست . اباعبدالله (ع) می‌گوید ای مردم من از همه چیزم گذشتم ، من عاشق جانبازی و دیدار گذشتگان خود هستم ، آنچنان که یعقوب عاشق دیدار یوسفش بود !! سپس سیدالشهدا (ع) به‌خاطر اینکه به مردم بفهمانند برای موفقیت ظاهری به سمت کوفه نمی‌روند می‌گویند من به رضای خدا راضی هستم ! این خطبه ی حسین بن علی (ع) چند خط بیشتر نیست ، اما آنچنان تاثیر می‌گذارد که تاثیرش از نیروی یک کتاب هم بیشتر است !

مولف کتاب حماسه حسینی می افزاید : شب عاشورا در خیمه‌گاه حضرت حسین بن علی علیهما السلام صدای صوت زیبای قرآن را می‌شنویم ، صدای زمزمه و همهمه ای را می‌شنویم که تماماً تجلی زیبایی است و دشمن را به خود جذب می‌کند ! صدای ذکر های فوق العاده ی رکوع و سجود آنچنان دشمن را جذب می‌کند که بسیاری از سپاه عمر سعد به حق روی می‌آوردند و رد اثر این جاذبه به سپاه حشرت می پیوندند. این نشان می‌دهد امام حسین (ع) در شب عاشورا از هر گونه وسیله ای که استفاده ی بهتری از آن می‌شد ، بهره بردند تا حق را نمایان سازند . خود اباعبدالله (ع) صحنه های رخداد عاشورا را طوری ترتیب دادند که در تاریخ تا قیامت نمایشی فوق العاده باقی بماند . تا اصحاب زنده بودند ، ایشان اجازه ندادند حتی یک‌نفر از خاندان پیامبر (ص) هم به میدان برود . ماجرای حماسه آفرینی حضرت علی اکبر علیه السلام در میدان جنگ عاشورا ، از نمونه نمایش های فوق‌العاده در واقعه ی عاشورا است !

 

منبع : حماسه ی حسینی

مؤلف: متفکر شهید استاد مرتضی مطهری

صفحات : ۲۲۸_۲۳۴

تلخیص : زهرا ذاکری