پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| صفحه‌ی اصلی | مذهبی | سیاسی | هنری |
حماسه حسینی از زبان شهید مطهری /۲9

ترویج شعر از سوی ائمه اطهار با هدف ترویج دین

اشعار متعالی و محترم در زمان ائمه (ع) و پیامبر اکرم (ص) بسیار رواج پیدا کرد و شعرا خدمت های بسیاری به دین اسلام کردند

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان ، استاد شهید مرتضی مطهری در ادامه کتاب حماسه حسینی پس از بیان اهمیت زیبایی ابزار برای انتقال یک پیام مقدس ، به رفتار ائمه ی اطهار در استفاده از زیبایی وسیله برای رساندن محتوای مقدس می‌پردازد و خاطر نشان می سازد : در احادیث متعدد ، درباره ی بسیاری از ائمه ی اطهار از جمله امام سجاد و امام باقر علیهما السلام ، داریم که وقتی ایشان قرآن می‌خواندند آن را با صدا و آهنگ بلند و دلپذیر می‌خواندند . بطوری‌که صدای ایشان در تمام کوچه می‌پیچید و هرکسی از آن کوچه رد می‌شد بی اختیار درونش به سمت آیات حقیقت کشیده می‌شد و توان راه رفتن را از دست می‌داد ! این تاثیرات بخاطر استفاده ی ائمه اطهار (ع) از وسایل مشروع برای رساندن پیام الهی است !

استاد مطهری ادامه می‌دهد : چرا امام سجاد یا امام باقر علیهما السلام قرآن را با این آهنگ زیبا و لطیف می‌خواندند ؟ برای آنکه ایشان می‌خواستند به همین وسیله تبلیغ دین و آیات الهی را  کرده و می‌خواستند قرآن را به وسیله ی زیبایی سخن و گفتار به مردم رسانده باشند.

مولف کتاب در ادامه به موضوع اهمیت شعر و ادب در نظر پیامبر اکرم (ص) پرداخته و می‌گوید : پیامبر صلوات‌الله‌علیه و آله هم با شعر مبارزه کرد و هم شعر را ترویج کرد ! ایشان با شعرهایی که بی هدف بوده و صرفا تخیل و سرگرم کننده بود، مبارزه می کرد ولی با شعر هایی که اشاعه ی حقیقت و‌ حکمت می‌کردند، رویکرد ترویجی به کار می بست! پیامبر اسلام (ص) در دستگاه حکومت خود ، چندین شاعر داشتند مثل حسان‌بن‌ثابت ؛ و این شعرا ، کسانی بودند که پیام اسلام و حقایق اسلام را در لباس زیبای شعر به مردم می‌رساندند . واقعیت آن است که بدون شک کاری که شعر می‌کند را نثر نمی‌تواند انجام دهد !

نویسنده کتاب حماسه حسینی تکمیل می‌کند : به همین دلیل ، اشعار متعالی و محترم در زمان ائمه (ع) و پیامبر اکرم (ص) بسیار رواج پیدا کرد و شعرا خدمت های بسیاری به دین اسلام کردند. البته همه‌ی این خدمت ها نتایج فرهنگ اسلامی است !

استاد مطهری در ادامه به رویکرد متعالی در واژگان نهج البلاغه اشاره نموده و تاکید می کند: البته اینکه می گوییم نثر جای نظم را نمی گیرد، در کلام غیر معصوم است اما در کلام معصوم همچون کلام حضرت علی علیه السلام می بینیم که یکی دیگر از عجایب زمان ، یعنی نهج البلاغه با وجود اینکه نثر است ، اما واقعیت آن است که قدرت آن از شعر هم بیشتر بوده و همچنین  زیبایی و فصاحت بیشتری دارد !

 

منبع :  جلد اول کتاب حماسه‌ حسینی

مؤلف : متفکر شهید استاد مرتضی مطهری

صفحات : ۲۲۴_۲۲۷

تخلیص : زهرا ذاکری


#پیامبر اکرم (ص) #قرآن #ائمه اطهار #امام سجاد علیه‌السلام #شعر #حضرت علی (ع) #نهج البلاغه
کد خبر 14030726122939 تاریخ انتشار 14-09-1403 14:21 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


چرا مستحب است که موذن خوش صدا باشد ؟ سه روایت از زندگی معنوی و سیاسی موسی بن جعفر علیهما السلام
سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان