پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| اقتصادی |
صمد حسن‌زاده در نشست با انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران:

برای حل مشکلات صنعت ساختمان، از ظرفیت تشکل‌ها استفاده شود

رئیس اتاق ایران گفت: صنعت ساختمان از بخش‌های مهم اقتصاد است و تلاش می‌کنیم با تاکید بر هم‌افزایی، مسیر تشکل‌های این حوزه بهبود یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از اتاق ایران، در دیدار اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران با رئیس و هیات رئیسه اتاق ایران، بر لزوم پیوستن این تشکل به اتاق ایران، استفاده از ظرفیت تخصصی تشکل‌ها در کمیسیون‌های اتاق ایران و اهمیت صنعت ساختمان تأکید شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با تاکید بر ضرورت ساماندهی و رتبه‌بندی تشکل‌ها، و اهمیت تشکل‌های حوزه مسکن و ساختمان، گفت: ما در تلاش هستیم تا مسیر بهبود شرایط در حوزه تشکلی را با جدیت طی کنیم. هدف ما این است که با تاکید بر منافع بخش خصوصی، بر اقتصاد ملی اثرگذاری کافی داشته باشیم؛ چراکه در وضعیت موجود، رشد اقتصادی، یک نیاز اصلی برای کشور است و این مهم با حضور و همت بخش خصوصی توانمند محقق می‌شود.
صمد حسن‌زاده در نشست با اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران تصریح کرد: یکی از حوزه‌های بسیار مهم در اقتصاد ایران بخش صنعت ساختمان است که با بخش‌های زیادی در ارتباط است. این صنعت پیشران اقتصاد ایران است و باید به‌طورجدی مسائل آن دنبال شود.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: صنعت ساختمان صنعت وارداتی نیست و کشور به این صنعت نیاز دارد. برای بهبود وضعیت صنعت ساختمان باید همه حوزه‌ها با هم دیگر برنامه‌ریزی جدی و راهبردی برای پیشبرد مسائل داشته باشند. تشکل‌ها جایگاه بالایی در اتاق ایران و اقتصاد کشور دارند و باید به خواسته و پرسش آن‌ها پاسخ داده شود.
رئیس اتاق ایران افزود: باید سهم هر تشکل و بخش در تولید ارزش‌افزوده، صادرات و تولید ناخالص داخلی محاسبه شود تا بر اساس آن تقسیم‌کار ملی صورت بگیرد. برای طی کردن این مسیر، لازم است تشکل‌های بالادستی، فدراسیون‌ها و کنفدراسیون‌ها شکل بگیرند. این موضوع در دوره جدید در دستور کار اتاق ایران قرار گرفته و به جد دنبال می‌شود. در این مسیر از فعالان حوزه صنعت ساختمان هم درخواست می‌کنیم تا در کنار اتاق ایران قرار گیرند. از طرفی برای حل مشکلات صنعت ساختمان، از ظرفیت تشکل‌ها استفاده شود.
اتاق ایران از تشکل‌گرایی حمایت می‌کند
در ادامه محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران هم گفت: اتاق ایران با کمک‌های مادی و معنوی از تشکل‌های اقتصادی حمایت می‌کند. از آنجایی‌که صنعت ساختمان هم یکی از صنایع مهم در ایران و پیشران اقتصادی است، به این حوزه توجه ویژه دارد.
بهرامن تصریح کرد: صنعت ساختمان صنعت مهمی است که تحریم در حوزه ساختمان خیلی جایگاهی ندارد و ما در کنار فعالان این حوزه هستیم تا مسیر توسعه صنعت ساختمان کوتاه‌تر شود.
بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران افزود: صنعت ساختمان در هر استانی فعال است ولی تشکل‌ها و زنجیره ارزش این حوزه انسجام لازم را ندارند. اگر تشکل این حوزه انسجام داشتند، حتماً دولت در برنامه‌ریزی حوزه مسکن، به این تشکل مراجعه می‌کرد. زنجیره صنعت ساختمان باید باهم رشد کند. 120 شغل به صنعت ساختمان مرتبط است اما صنعت ساختمان نتوانسته با سایر بخش‌ها خود را هماهنگ کند. باید نگاه طولانی‌مدت تری به این حوزه داشته باشیم.
به هم‌افزایی تشکل‌ها تاکید می‌کنیم
پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: صنعت احداث، پیشران اقتصادی است و ساختمان هم جز مهمی از این بخش است. اگرچه در دولت سیزدهم به حوزه احداث توجه ویژه شده ولی هنوز باید خیلی به این حوزه توجه شود. به‌عنوان‌مثال قیمت مسکن در کشور بسیار بالاست و باید برای رفع این مشکل اقدامی انجام شود.
او افزود: اتاق ایران در دوره جدید از تشکل‌های اقتصادی حمایت می‌کند؛ البته الحاق به اتاق ایران فرایند، موازین و چارچوب‌های خاصی دارد که باید این چارچوب‌های قانونی را در نظر بگیریم.
باقری معتقد است: هرچقدر در حوزه تشکل‌های تخصصی، همگرایی ایجاد کنیم و ظرفیت‌های متعددی ایجاد کنیم برای بخش خصوصی و اتاق منشأ اثر خواهد بود. اتاق ایران از ظرفیت تشکل‌های حوزه ساختمان استفاده می‌کند و به همگرایی و هم‌افزایی تشکل‌های این حوزه در همه زنجیره ارزش تاکید دارد.
او ادامه داد: یکی از وظایف مهم اتاق ایران تقویت تشکل‌هاست که در بودجه 1403 مورد تاکید بوده و البته جز مأموریت‌های اتاق ایران است. باید جایگاه تشکل‌های حوزه مسکن تقویت شود. در نظر اتاق ایران هیچ تفاوتی بین تشکل‌ها نیست و باید همه این تشکل‌ها توانمند شوند. تمام فعالان بخش خصوصی می‌توانند از امکانات اتاق ایران در راستای توانمند شدن استفاده کنند.
از ثبت تشکل‌های حوزه ساختمان در اتاق ایران حمایت می‌کنیم
در ادامه عبدالله مهاجر، عضو هیات رئیسه اتاق ایران هم گفت: صنعت ساختمان، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان ظرفیت بالایی دارند و ما استقبال می‌کنیم تا این تشکل در اتاق ایران به‌طور رسمی ثبت شود. فعالان این حوزه باید کارت عضویت اتاق را داشته باشند تا اتاق مکلف شود که از آن‌ها دفاع کند.
مسعود عرفانی، مدیر امور تشکل‌های اتاق ایران هم گفت: انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان ایران اگر می‌خواهند در اتاق ایران ثبت شوند، درخواست خود را برای بررسی ارسال کنند؛ حتماً به این درخواست‌ها رسیدگی و استقبال می‌شود.
اعضای هیات انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران چه گفتند؟
در بخش اول نشست اعضای هیات انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران از پیشینه تشکیل انجمن در تهران گفتند و از هیات رئیسه اتاق ایران درخواست کردند که انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران در اتاق ایران به‌عنوان تشکل رسمی حوزه مسکن ثبت شود. انتظار داریم بتوانیم از ظرفیت اتاق ایران در حوزه صنعت مسکن استفاده کنیم.
در این نشست عنوان شد که صنعت ساختمان بخش پیشران اقتصاد کشور است که 120 حوزه مستقیم شغلی و 1300 رسته صنفی با صنعت ساختمان ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد.
همچنین عنوان شد که انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران، تقاضای الحاق به اتاق ایران را دارند و خواستند در کمیسیون‌های تخصصی اتاق‌های سراسر کشور حضور داشته باشند و از ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در طرح و پیگیری مسائل خود استفاده کنند.
در ادامه این نشست سیامک پیربابایی، پژمان جوزی و آرش پیوندی از مشکلات صنعت ساختمان گفتند. سیامک پیربابایی عضو هیات رئیسه انجمن صنفی کارفرمایی کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان تهران گفت: صنعت ساختمان نقش مهمی در اشتغال و تولید ناخالص داخلی دارد و به شکوفایی اقتصادی منجر می‌شود لذا دولت‌ها باید صدای این صنعت را بشنوند و برای مشکلات آن‌ها اقدام کنند.
پیربابایی با اشاره به انتشار خبرهایی مبنی بر حضور چینی‌ها در کشور برای سرمایه‌گذاری در صنعت ساختمان گفت: ما در صنعت ساختمان موافق ورود تکنولوژی و سرمایه خارجی به کشور هستیم، اما درباره حضور پیمانکاران خارجی در کشور نیازمند بررسی کارشناسی است.
او ادامه داد: باید به دنبال صنعتی‌سازی، ارزان‌سازی و مسکن اجتماعی همانند آنچه کشورهای توسعه‌یافته انجام داده‌اند، باشیم. قیمت مسکن اساسی الگوی جهانی دارد و قطعاً با نرخ‌هایی ساخته شود که بتوان به‌صورت آبرومند در آن زندگی کرد.
پیربابایی به نقش صنعت ساختمان در اشتغال‌زایی، تولید ناخالص داخلی هم اشاره کرد. متأسفانه به سرمایه‌گذاری در این صنعتی بی‌توجهی می‌کنند و تبعات تصمیمات نادرست دامن دولت را گرفته است.
 


#تکنولوژی #اتاق ایران #صمد حسن زاده #صنعت ساختمان
کد خبر 14030226135159 تاریخ انتشار 26-02-1403 13:51 نسخه چاپی

اخبار مرتبط



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان