به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان به نقل از روابط عمومی هلدینگ کوثر صبا، مراسم اختتامیه وایپو-ایران 2023 عصردیروز درمحل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با حضور فراگیرانی از دستگاههای دولتی، نخبگان دانشگاهی و مراکز رشد و فناوری سراسر کشوربرگزار شد
. دومین دوره آموزشی سازمان جهانی مالکیت معنوی "وایپو" در ایران با موضوع مالکیت معنوی تحت عنوان مدرسه تابستانی "وایپو-ایران 2023"، صبح روز شنبه 22 مهرماه با سخنرانی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری "محمدعلی زلفیگل"، و معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور "حسن بابایی"، و با حضور سرپرست برنامه آکادمی وایپو "مارتا چیکوور"، و فراگیرانی از دستگاههای دولتی، دانشگاهها و مراکز رشد و فناوری سراسر کشوراز جمله نماینده منتخب بنیاد شهید وامور ایثارگران از هلدینگ کوثر صبا (زیر مجموعه سازمان اقتصادی کوثر) آغاز به کار کرد.
.طی کلاسهای این دوره آموزشی 2 هفته ای سازمان جهانی مالکیت معنوی در ایران بیش از 70 داوطلب داخلی و خارجی از 9 کشور دنیا همچون هندوستان، مصر، تاجیکستان، کنیا، زیمبابوه، اوگاندا، امارات و اتیوپی تحت آموزش اساتید مطرح بین المللی از دانشگاههای معتبر دنیا همچون گراهام داتفیلد (Graham Dutfield) از دانشگاه لیدز انگلستان، پیرل گوگی (Pearl Ngugi) ازدانشگاه آکسفورد، پیتر آکسون(Peter Oxen) از دانشگاه روسکیلد دانمارک، ایزابل شوت (Isabelle Chauvet) از دانشگاه لیون فرانسه، الجندرو روکا کمپانا (Alejandro Roca Campana) از دانشگاه روابط بینالملل مسکو، متیو برین (Matthew Bryan) از دانشگاه بریگم یانگ آمریکا، خاویر ورماندل (Xavier Vermandele) از دانشگاه هاروارد، و همچنین چیارا آکرنرو (Chiara Accornero) از دانشگاه ژنو به بررسی آخرین مباحث مطروحه در حوزه مالکیت معنوی از جمله مضامینی چون مشخصه های جغرافیایی، علائم تجاری، برندهای تجاری، معاهده های مطرح بین المللی این حوزه و همچنین چگونگی ثبت نامها، نشانها، برندها و... پرداختند.
سمانه ناظریان، نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران ( مدیر برندینگ، اموربین الملل و روابط عمومی هلدینگ کوثر صبا،) در سخنرانی خود در مراسم اختتامیه این دوره، ضمن تشکر از برگزار کنندگان گفت: "اين دوره که به مدت دو هفته به همت و میزبانی مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، سعي داشت تا با ارائه مقالاتی ارزشمند و سخنرانی اساتيد و صاحبنظران مطرح بین المللی ازدانشگاههای معتبر دنیا به بررسی موضوعات کلان در حوزه مالکیت معنوی (از جمله مشخصه های جغرافیایی، علائم تجاری، برندهای تجاری، معاهده های مطرح بین المللی مربوطه، چگونگی ثبت نامها، نشانها، برندها و ... درسطح ملی و بین المللی، و البته ملزومات هر یک، در کنار دغدغه ها و مشکلات مربوطه و راهکارهای موجود) بپردازد و به نوعی براهمیت مأموریت و رسالت تک تک شرکت کنندگان در مسیر تعالی حرفه ای همه جانبه نام، نشان و داشته های فکری ارزشمند کشورعزیزمان تاکید ورزد." د.
نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، در ادامه ضمن اشاره به دستاوردهای مهم اين دوره خاطرنشان کرد: "این دوره علاوه بر اینکه بستری مناسب جهت هم اندیشی و اتصال نخبگان ملی دانشگاهی، نمایندگان سازمانی در حوزه های مختلف تولیدی، صنعتی، علمی، پزشکی، کشاورزی و ... طرح ديدگاهها و ارائه پاسخ های اندیشمندان متخصص ملی و بین المللی در حوزه مالکیت فکری را فراهم ساخته؛ (با عنایت به گفتگوهایی که در حاشیه نشستها صورت پذیرفته) امید را در نخبگان جوان سرزمینمان شکوفا ساخته و منجر به آن شده تا مصمم به تلاش برای ساختن کشور عزیزمان گردند." م.
ناظریان در بخش پایانی سخنان خود به ارائه پیشنهاداتی به شرح ذیل به منظور دستیابی بهتر به اهداف ملی کشور پرداخت:
به نظرم لازم است راهکارها و توصيه هاي مطرح شده، ضرورت حفظ و گسترش مالکیت فکری در سطوح و لایه های مختلف، و پیامدهای ارزشمند آن برای پیشرفت کشور عزیزمان طی جلسات توجیهی داخلی با :
. مدیران ارشد رسانه ای کشور به تفصیل بیان گردد و اهمیت همراهی شان در رسیدن به اهداف ملی و فراملی مرکز مالکیت فکری شفاف مطرح گردد و نقششان در مسیر رشد اقتصادی کشورمان تبیین گردد. در این مسیر بهتر است سودهای اقتصادی بلند مدت کلانی که همراهی رسانه شان در مسیر کمک به حل مشکلات معیشتی مردم کشورمان به همراه خواهد داشت، تاکید گردد.ت.
با مدیران ارشد صنایع و تولید کنندگان خرد و کلان نیز به تفصیل بیان گردد و بر ضرورت تلاشهای همسو و هدفمند در مسیر تبیین و تعریف نشانهای جمعی ملی داشته های تولیدی و صنعتی کشورمان به منظور قوی تر وارد شدن در عرصه ملی و بین المللی و بهره وری بیشتر تاکید گردد.
در آخر نیز وبسایت خود سازمان و مرکز به منظور معرفی درست فرایند کار، ضرورت آن و همچنین شناساندن برندها و نامها و علائم درجه عالی کشورمان، و ارتباطات بین المللی گسترده تر و کسب اعتبارات ملی و فراملی بالاتر ارتقا یابد و چند زبانه گردد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که اين خروجی هاي راهبردي، مطلع تصميمات موثر براي سیاستگذاران و سياستگزاران اقتصادی پرتلاش جمهوري اسلامي ايران باشد.
این برنامه با اهدای تندیس وایپو به پایان رسید.