به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی ستارگان، همواره مقدمه توسعه و رشد یک منطقه، وجود راه سالم و امن بوده است. از دیرباز ، راه ایمن، نقطه شروع درستی بوده تا برخورداری و نعمت، بر منطقه ای سرازیر شود. هم از اینرو بوده است که پیشینیان، راه را نعمتی بزرگ پنداشته و حتی در اشعار بزرگان فرهنگ و ادب نیز، راه؛ فصل مشبعی از تفاصیل را به خود اختصاص داده است.
اما در میان انواع فعلی و به روز راه، قطعا، راه آهن ،یکی از ایمن ترین ،مطمئن ترین ، به صرفه ترین و محبوب ترین ها به شمار می رود. میزان حجم انتقال، کم هزینه تر بودن آن نسبت به راههای هوایی، در دسترس بودن آن و سایر شاخص ها، نشانی از صرفه های اقتصادی بهره مندی از راه آهن است.
اما درست است که راه آهن نسبت به برخی از انواع حمل و نقل های هوایی، کم هزینه تر است اما بالطبع، برخورداری یک منطقه از موهبت راه آهن، هزینه های سنگینی نیز در بر دارد. این هزینه ها البته در نگاهی دقیق تر، فایده هایی است که به سرعت بازگشت داده شده و جای خود را پر می کند.
ضمن آنکه در نگاه اجتماعی و فرهنگی، اهدای راه آهن به مردم یک منطقه، ثمرات فرهنگی و اقتصادی و امنیتی و اجتماعی فراوانی نیز به مردم تقدیم می سازد که البته با معیارهای اقتصادی قابل شمارش و اندازه گیری نیست.
اما یکی از روشن بینی های مدیریتی در شبکه بانکی کشور که به نیکی ، اهداف بلند و سترگ پس پرده موضوع برآورده سازی آرزوی دیرینه مردم برای بهره مندی از شبکه راه آهن ریلی را دریافته است، آن بوده که ورود بانک ها برای تامین مالی احداث خط آهن، در برگیرنده فوایدی چشم گیر برای اقتصاد کشور، فرهنگ ما و امید آفرینی برای مردم ما خواهد بود.
بانک ایران زمین اما از آن جمله بانک های موفقی است که علاوه بر حضور جدی در عرصه اقتصاد، بنابر حس مسئولیت شناسی در زمینه اجتماعی، هرگاه که خدمت عام المنفعه ای هم در میان بوده ، وارد صحنه شده و سهم خود را ادا نموده است. چنانچه این بانک در عرصه کمک به احداث خط اهن در استان محروم خراسان جنوبی نیز وارد شده و سهم قابل ملاحظه ای از بار را بر دوش گرفته تا آرزوی دیرینه مردم محروم این استان را محقق نماید.
چراکه بیش از دو دهه است که هموطنان استان خراسان جنوبی انتظار راه اندازی و بهره برداری از راه آهن این استان را می کشند و امروز با ایجاد زیرساخت ها و تأمین منابع کلان این پروژه از سوی بخش های مختلف دولتی و خصوصی و سیستم بانکی کشور، این آرزو به واقعیت تبدیل شده است.
در همین زمینه عبدالمجید پورسعید مدیرعامل موفق بانک ایران زمین ساخت خط راه آهن استان خراسان جنوبی را از افتخارات برجسته کشور بیان کرد و گفت: این بانک از بدو تاسیس همواره حامی و همراه طرح های ملی و فراملی بوده و همیشه در حوزه اجرای مسئولیت اجتماعی سازمانی پیشگام بوده است.
پورسعید از پذیرش و تأمین عاملیت به مبلغ هزار میلیارد ریال در ابر پروژه ریلی استان خراسان جنوبی خبر داد و افزود: پس از تاکید رئیس جمهور کشورمان مبنی بر تشکیل کنسرسیوم بانکی، شش بانک عامل شامل ایران زمین، رفاه، تجارت، خاورمیانه، ملت و ملی حمایت خود را اعلام کردند و دور تازهای از تلاشها برای تامین منابع مالی و سرعت دادن به پروژه ریلی آغاز شد.
پروژه فراملی ریلی شرق کشور شامل راه آهن زاهدان - بیرجند - مشهد به طول 910 کیلومتر است که 13 قطعه آن در قالب 432 کیلومتر در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی قرار دارد. در حال حاضر عملیات اجرایی راه آهن نهبندان- بیرجند- قاین- یونسی آغاز شده است.