در حال پرینت ... برای پرینت مجدد، صفحه را رفرش کنید

ستارگان




دسته: اقتصادی

کد: 14020414080551

تاریخ: 14-04-1402 08:05

https://setargan.com/n/14020414080551


با عرضه ۳۵درصد از ایران‌مال بانک آینده از زیان خارج می شود

شایعه ادغام بانک های دیگر با بانک آینده رد است

با عرضه ۳۵درصد از ایران‌مال بانک آینده از زیان خارج می شود

کلید واژه ها :
سرمایه گذاری فروش فوق العاده بانکداری بانک آینده پایگاه خبری ستارگان


به گزارش خبرنگاراقتصادی پایگاه خبری ستارگان به نقل از بانک آینده، دومین نشست خبری شفاف‌سازی نماد معاملاتی بانک آینده به همت شرکت فرابورس ایران در حال برگزاری است.

مهم‌ترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است: 

✅بانک آینده در هیچ زمانی به صورت مستقیم به خرید پروژه ورود نکرده است؛ بلکه همگی به بانک آینده رسیده است.

✅تمام معاملات ضربدری را بانک‌مرکزی در سال ۹۸ برگشت داد. آن معاملات ضربدری را اصلاح و ذخایر لازم را دریافت کردیم. آثار آن برای بانک ۴۰ همت شد. تسهیلاتی ندادیم. زیرا به پروژه‌ها پول تزریق می‌کردیم. 

✅طبقه‌بندی دارایی‌های ما بیشتر مربوط به طبقه تسهیلات آینده است که اغلب، شرکت‌های ذینفع خودمان تسهیلات دریافت کردند. در واقع تمام پروژه‌هایی که به بانک آینده به ارث رسید، نیازمند تزریق نقدینگی بود، اما بانک‌مرکزی آن را نپذیرفت و موجب افزایش زیان و شکاف سود و زیان بانک شد.

✅در گام اول، برنامه ریکاوری پلن را طراحی کردیم؛ یعنی اصلاح ساختار و بازسازی بانک آینده. یک نسخه از این برنامه به وزیر اقتصاد و به رئیس بانک مرکزی داده شد تا اگر نکته‌ای بود، بانک را راهنمایی کنند.

✅یکی از موارد این برنامه، این بود که مسیر بانک را از محل سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات خارج و به مسیر اصلی بانکداری هدایت کنیم. پیش از این عملیات ارزی نداشتیم.‌ بنابراین با بانک مرکزی مکاتبه و مجوزهای ارزی را از بانک مرکزی دریافت کردیم.

✅انجام پروژه ارزش‌گذاری سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت بانک به عنوان یک ضرورت اساسی در تبیین و ثبت ارزندگی حقوق مالکانه بانک، بهره‌مندی از تهیه گزارش توجیهی و افزایش قابل توجه منابع مردمی ارزان قیمت به منظور مشارکت حداکثری در عقود تسهیلاتی قرض‌الحسنه، فروش تعداد ۵۵ پلاک ثبتی در مزایده‌های برگزار شده در سال گذشته، فروش نقدی زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری مازاد به ارزش فروش ۳۶۰۵ میلیارد ریال و اخذ مجوز صندوق‌های زمین و ساختمان و املاک و مستغلات از اقدامات مهم بانک آینده خوانده شد.

✅شرکت در سال گذشته، ۸۸هزار میلیارد تومان در حوزه LC فعالیت داشته است. از سوی دیگر در سال 1401 حدود 90 هزار میلیارد ضمانت نامه صادر کردیم و در چند ماهه نخست امسال نیز 20 هزار میلیارد ضمانت نامه از سوی بانک آینده صادر شده است

✅شرکت‌های استارتاپی خوب را شناسایی کردیم و حدود ۱۰ استارتاپ بسیار خوب داریم که زیرمجموعه بانک‌ آینده هستند و به دنبال گسترش آن و فروش آنها هستیم.

✅توکنایز کردن دارایی‌ها از دیگر فعالیت‌های جدید بانک در حوزه بلاکچین است. بانک‌ مرکزی پذیرای درخواست ما شد و‌ امیدواریم‌ به زودی و برای اولین بار چنین مجوزی صادر شود. موضوعات تورمی در حوزه توکنایز دیده شده است.

✅ورود به حوزه خودروسازی و ورود به حوزه تامین دارو از دیگر برنامه‌های بانک آینده است.

 ✅مدل واگذاری از طریق روش‌های مختلف از جمله شرکای خارجی و داخلی را بررسی کردیم و مذاکرات خوبی هم در این زمینه صورت گرفته است.

✅مجوز صندوق زمین و ساختمان و املاک و مستغلات برای وضعیت بانک‌ آینده مناسب بوده و مجوزهای آن دریافت شده است. املاک و دارایی‌هایی که باید در این صندوق‌ها قرار بگیرند، احصا شدند و ۱۵ همت از این دارایی‌ها در این صندوق عرضه خواهد شد. بحث تامین مالی از سپرده‌های مردم را نخواهیم داشت. 

✅برای تامین مالی از ظرفیت بازار سرمایه استفاده خواهیم کرد. شرکت‌های بسیار خوبی داریم که صورت‌های مالی شفافی دارند. از جمله ایران کارت و روتانا که یا توکن شده و یا در بازار سرمایه عرضه می‌شوند.‌ توکنایز یک روش تامین مالی است.

✅سپرده‌هایی که بابت ضمانت‌نامه اخذ می‌شوند، می توانند به ما کمک کنند که شکل ترازنامه خود را اصلاح کنیم.

✅تمام این عملیات در نهایت EPS بانک را تغییر خواهد داد.

✅هزینه‌های غیرعملیاتی ما با توجه به تورم برابر با هزینه‌های عملیاتی بوده که ناشی از برگشت به اصلاح است. ما کمترین حقوق‌ها را به پرسنل می‌دهیم و سعی کردیم تا جایی که ممکن است برای جلوگیری از هزینه‌ها از ظرفیت داخلی استفاده کنیم.

✅ سهامدار عمده بانک آینده: با عرضه ۳۵درصد از ایران‌مال بانک از زیان خارج خواهد شد.  

✅مجامع بانک آینده از سال ۱۳۹۷ به دلیل اختلافات سهامداری تشکیل نشده است.

✅هنوز در بحث سهامداری بین نهادهای ناظر، اجماعی ایجاد نشده است. سال گذشته رای‌گیری و رای ۶۰درصد سهامداران به وزارت اقتصاد تنفیض شد. از آن تاریخ، مکاتباتی با وزارت اقتصاد برای تعیین تکلیف برگزاری مجمع  داشتیم.

✅اختلاف سهامداری به قوه قضاییه ارسال شده است و به محض ارائه نتیجه و اعلام حکم، مجمع برگزار خواهد شد.

✅ریکاوری پلن قبل از اعلام ناترازی بانک از سوی بانک مرکزی در دست اقدام قرار گرفت.

✅بانک آینده معمولا مازاد پرداختی به سپرده‌گذاران داشته که یادداشت مربوط به سود مشاع است.

✅دلیل برگشت ۱۰ همت در صورت‌های مالی دو‌ بخش دارد؛ یکی برگشت درآمد بود و دیگری برگشت ذخیره بود. بنابراین زمانی که تفسیر را به بانک ارائه دادیم، این عدد را در طبقه جاری قرار دادیم.

✅هتل روتانا در مشهد که یکی از دارایی‌های بانک است، مشتریان عربی دارد. برای سرمایه‌گذاری آن‌ها و عموم، پیشنهاد ایجاد یک توکن در قالب ارز دیجیتال به بانک مرکزی داده شد تا از این طریق سرمایه وارد کشور شود.

✅وام‌هایی که بانک به زیرمجموعه‌های خود داده، با میل و اراده نبوده است؛ بلکه مجبور بودیم پروژه‌ها را به اتمام برسانیم. نمی‌توانستیم پروژه‌ای مانند ایران مال را با ۴۰درصد پیشرفت رها کنیم. چون پای هزاران میلیارد سرمایه مردم در میان بود. بنگاه‌داری و نگهداری این املاک در دستور بانک نیست.

✅شاخص هرفیندال توزیع بخش اقتصادی وام برای بانک آینده ۹۴درصد است. 

نماینده سرمایه‌گذاری تات:

✅۳۰درصد ایران مال به مشتریان خاص و واجد شرایط واگذار می‌شود. با این رویداد تمام نسبت‌های بانک مثبت و سودده خواهد شد. با هیات مدیره فعلی، بانک متحول شده و نشانه‌های بهبود به طور واضح قابل مشاهده است. كميته تخصصی و حرفه‌ای جهت اصلاح نسبت‌های بانک توسط سهامدار تشكيل شده است و پيوسته قوانين و مقررات رصد می‌شود.

✅برنامه‌ای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و آورده نقدی داریم.

✅۴ برابر وام اعطا شده به ایران مال، وثیقه به بانک داده شده است.

✅طبق مجوز افزایش سرمایه بانک آینده از بانک مرکزی به صورت ترکیبی، تصمیم نهایی در این خصوص با مجمع است که در مرحله انتخاب حسابرس و بازرس قانونی هستیم تا بتوانیم مجمع را برگزار کنیم. 

✅درخصوص عدم شفاف‌سازی دارایی بانک آینده گفته شد که قرار بر افشای NAV نبوده و نخواهد بود. طبق یادداشت سرمایه‌گذاری‌های بانک، هر آنچه که گزارش‌های ارزش‌گذاری به دست بانک رسیده در کدال افشا شده است.


✅ در خصوص واگذاری املاک و مستغلات گفته شد، در جهت قانون رفع موانع تولید، طی شش ماهه قبل ۵۵ پلاک ثبتی واگذار شده و الباقی را از طریق صندوق املاک و مستغلات و دارایی ها را واگذار خواهیم کرد.

✅شایعه ادغام بانک های دیگر با بانک آینده رد است. 

✅برای خروج از زیان سنگین بانک آینده، یکی افزایش سرمایه است و هم فروش دارایی ها، لذا گزینه دیگری وجود ندارد.امکان عدم فروش هم محال است. سلب حق تقدم را در برنامه‌نداریم.

✅بانک در نظر دارد تا پایان شهریور از بنگاهداری خارج شود. 

✅در خصوص افشای آگهی مزایده ها گفته شد،برخی از دارایی ها بصورت اجاره بشرط تملیک واگذار شده لذا پروسه زمانبری است. 

✅تاکنون 15 موسسه و بانک در‌ بانک آینده ادغام شده ؛ ما آمادگی دارم و موفقیت های ما در ساماندهی موسسات اعتباری چشمگیر بوده 
✅ بازگشایی نماد به افشای اطلاعات بانک بستگی دارد و زمان بازگشایی آن مجددا به ابهامات موجود در بانک بستگی دارد. اما بزودی نماد بازگشایی می شود.

✅بانکی که زیان دارد قطعا کفایت سرمایه اش منفی خواهد بود. تحت تاثیر شرایط خاصی که بر  روند مالی بانک‌ حاکم است، نامه ای به دست ما رسیده که در خصوص آیتم های منفی استعلام گرفته است و اذعان دارد که آیتم های منفی تفسیر پذیر نیست‌ و محل سنجش قرار نمیگیرد. در طول سه سال آینده با برنامه های افزایش سرمایه و سایر پلن ها، قطعا کفایت سرمایه بهبود خواهد یافت. 

✅واگذاری، شریک جدید، تهاتر پروژه ها یا شکست پروژه ها، انتشار اوراق و صندوق های زمین و ساختمان از روش های تامین مالی پروژه ها است.

 ✅رقم دارایی های بانک ۳۱۶ همت است‌ و ۱۷۴ همت تسهیلات در شرکت اصلی است. در ترازنامه تلفیقی بانک مانده تسهیلات ۵۰ همت است‌. 

✅بانک‌آینده از ابتدای تاسیس هیچ گونه سرمایه گذاری در حوزه املاک نداشته است. ۴۰ همت در سه سال اخیر تسهیلات نقدی پرداخت کرده ایم.