به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری ستارگان به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، عباس شفیعی در نخستین همایش مدیریت جامع ریسک که با حضور اعضای هیات مدیره، اعضای هیات عامل، معاونان، روسای ادارات کل و شعب مستقل بانک برگزار شد به اهمیت و نقش ساختار حاکمیتی شرکتی در موفقیت نظام بانکداری نوین اشاره کرد و افزود: تنها راهکار نجات بخش که توانست طی سال های منتهی به سال 2008 مشکلات بانک ها در جهان را حل و رفع نماید وجود برنامه ریزی هماهنگ و پیاده سازی درست و اصولی نظام حاکمیت شرکتی بود .
وی اجرای موثر و مطلوب نظام حاکمیت شرکتی را مستلزم دو رکن حاکمیت و مدیریت دانست و تصریح کرد: برخی از بانک ها که طی سال های گذشته توانستند ساختار حاکمیت شرکتی را به سرعت و بدون وقفه بکار بگیرند امروز شاهد هستیم که در بسیاری از شاخصه ها رتبه های خوبی در سودآوری کسب کرده اند.
رئیس هیات مدیره بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از تلاش های کارکنان اداره کل ریسک به هم افزایی همکاران در راستای شناسایی و اجرای درست و مطلوب ارکان ریسک در بانک اشاره کرد و به موضوع نقش و جایگاه ریسک و بازرسی در بانک پرداخت.
شفیعی در این همایش از افزایش سرمایه بانک در سال جاری خبر داد و یادآور شد: افزایش سرمایه نقدی و کیفی بانک در سال جاری نتیجه پیاده سازی درست و اثرگذار حاکمیت شرکتی در بانک است.
وی خاطرنشان کرد: امروز فرصتی شد تا ضمن مرور فعالیت ها و اقدامات بانک در حوزه ریسک، نقاط ضعف و قوت بانک را بیشتر و بهتر بشناسیم تا با یک برنامه منسجم و دقیق به موفقیت و دستاوردهای جدید دست یابیم.
باید تقویت فرهنگ ریسک را از خودمان آغاز کنیم
صمد عزیزنژاد عضو هیات مدیره و رییس کمیته ریسک بانک با بیان اینکه در بحث فرهنگ ریسک دو مقوله باور و رفتار بسیار مهم است، گفت: تا زمانی که مدیران ارشد بانک باور نداشته باشند که فعالیت های مالی بانک، دارای ریسک خواهد بود، نمی توان ساختار و فرآیندهای مبتنی بر ریسک را طراحی کرد.
وی افزود: همچنین باید در رفتارمان به این نکته توجه کنیم که رفتار ما در راستای تحقق اهداف و صیانت از منابع بانک باشد و این همان اصل فرهنگ ریسک است.
عزیزنژاد با اشاره بر اهمیت فرهنگ ریسک در بعد بین المللی نیز تصریح کرد: کمیته بال یکی از ارکان بین المللی مهم در مدیریت ریسک است که در سال ۲۰۱۴ فرهنگ ریسک را در مدیریت جامع ریسک دید و این مهم نشان از اهمیت و جایگاه این مقوله دارد.
رییس کمیته ریسک بانک ملی ایران با تاکید بر اینکه باید تقویت فرهنگ ریسک را از خودمان آغاز کنیم، اظهار کرد: امیدواریم با یک نگاه جدید به رخدادها و کنترل های داخلی، فرهنگ ریسک بیش از پیش جاری شود تا بتوانیم منافع و اهداف بانک را در تمامی ارکان آن دنبال کنیم.
سعید رضایی رییس اداره کل مدیریت ریسک بانک هم در این همایش با بیان اینکه مهم ترین بحث مطرح در حوزه ریسک، نظارت مبتنی بر ریسک است، تاکید کرد: کمیته ریسک به منظور کنترل مسئولیت هاي مرتبط با مقررات و ضوابط حاکم بر بازار و استقرار سیستم هاي مناسب مدیریت ریسک با هدف تقویت جنبه های حاکمیت شرکتی تشکیل شده و به عنوان یک ساختار مشورتی عمل می کند.
وی با اعلام اینکه در این همایش چهار نشست تخصصی ریسک بازار، ریسک عملیاتی، ریسک مالی و متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات برگزار شد، عنوان کرد: هدف از برگزاری این همایش ارتقا و آگاهی بخشی فرهنگ ریسک بوده و امیدوارم گامی موثر در جهت تحقق اهداف بانک باشد.
الهام چیت سازان مدیر اداره مطالعات و مقررات بانک مرکزی هم با بیان اینکه این بانک چارچوب ها و خط مشی ها، مقررات و ضوابط را اعلام می کند، گفت: پرداختن به مدیریت ریسک نقدینگی از منظر بانک مرکزی مقوله ای بسیار مهم و اساسی است.
وی اضافه کرد: توجه به مدیریت ریسک نقدینگی در بانک ملی ایران از اهمیت دوچندان برخوردار است چرا که ریسک سیستماتیک برای شبکه بانکی کشور را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه این همایش نیز کارگروه متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات با حضور صمد عزیزنژاد عضو هیات مدیره بانک ملی ایران، بهزاد فخار عضو کمیته ریسک و حسین حقیقی کارشناس معاونت برنامه ریزی و تحول برگزار شد که در این کارگروه به بیان مسائل و موضوعات مربوط به الزامات و متدولوژی ریسک فناوری اطلاعات پرداخته شد.
در ادامه این همایش نیز، پانل ریسک مالی برگزار و فرآیندهای شناسایی ریسک، نقش بانک ها در اقتصاد کلان، فرآیند خلق نقدینگی در بانک ها ، انواع دارایی های بانکی، شاخص های مدیریت دارایی و بدهی بانک ها و... بررسی شد.
همچنین در پانل های ریسک بازار و ریسک عملیاتی که با حضور روسای ادارات کل ستادی بانک و مشاوران عضو هیات مدیره بانک ملی ایران برگزار شد، مباحثی درخصوص انواع ریسک های کسب و کار، ریسک های سیستماتیک، ریسک های اقتصاد ایران و تاثیر آن بر بانک ملی ایران، روش های محاسبه ریسک بازار، مدیریت ریسک عملیاتی و معرفی سامانه ریسک عملیاتی بانک، ریسک عملیاتی از نگاه سازمان و روش ها، مدیریت ریسک تطبیق و چگونگی حصول اطمینان از مدیریت صحیح ریسک عملیاتی در سازمان مطرح شد.
در ادامه این نشست تنی چند از حاضران به بیان نظرات و طرح دیدگاه های خود درباره موضوع ریسک پرداختند و مدیران ارشد بانک ضمن پاسخگویی به سوالات حاضران، راهکارهای لازم را ارائه دادند.
در پایان نیز بیانیه این همایش از سوی سعید رضایی رییس اداره کل مدیریت ریسک بانک قرائت شد.