به گزارش خبرنگار سینمایی پایگاه خبری ستارگان، انسیه شاهحسینی کارگردان سینمای ایران در آستانه برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» درباره ماندگارترین تصویر زن در سینمای ایران به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا گفت: من خودم در فیلم «شب بخیر فرمانده» شخصیتی که لادن مستوفی نقش آن را بازی میکرد یکی از شاخصترین شخصیتهای زن در سینمای ایران میدانم.
وی در پاسخ به اینکه اگر قرار باشد درباره یکی از زنان نامدار ایرانی فیلمی بسازد سراغ کدام چهره میرود هم گفت: همین روزها بنده مشغول فیلمی هستم که درباره زنانی است که در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ایثارگرانه، نه فقط در پشت جبهه که در میدان جنگ حضور داشتند. زنانی که در طول جنگ با ایثارگری متولی شستشوی ملحفههای خونین رزمندگان بودند و بهرغم آسیبهایی که میدیدند و در معرض ابتلا به عوارض شیمیایی قرار داشتند، بازهم کار خود را ادامه میدادند. این زیباترین جلوه از حضور زنان در میدان میتواند باشد.
شاهحسینی درباره مهمترین وجه تمایز تصویر زن در سینمای ایران در قیاس با سینمای دیگر کشورها هم گفت: اصلیترین نکته صداقت است و اینکه نگاه ابزاری به زنان در سینمای ایران وجود ندارد. زنان در فیلمهای ایرانی شخصیت دارند و اینگونه نیستند که صرفا کاربرد تجاری در یک فیلم داشته باشند. شخصیتهای محکم زنانه در داستانهای ایرانی بسیار حائز اهمیت هستند.
وی درباره الزامات ارائه تصویری از زن قهرمان ایرانی هم گفت: بستگی به این دارد که بخواهیم چنین زنی را در چه شرایطی تصویر کنیم. یک زن میتواند پزشک یا پرستار در میدان جنگ باشد و یا یک مهندس و نماینده مجلس. مهم است که میخواهیم در فیلم خود یک زن را در چه موقعیتی با چه شخصیتی به تصویر درآوریم. برمبنای همان موقعیت میتوانیم شخصیت موردنظر را به تصویر بکشیم.
این کارگردان سینما گفت: کافی است تصویر واقعی زنان ایرانی را در سینما به تصویر درآوریم. زنانی که در زندگی روزمره خودشان، همین امروز هم خیلی جلوتر و پیشرو تر از زنانی هستند که ما در سینما نشان دادهایم. از نظر فرهنگی زنانی که در کوچه و خیابان رفت و آمد میکنند، خیلی پیشروتر از زنانی هستند که ما در آثار نمایشی به تصویر درآوردهایم. اینها برخلاف برخی نگاههای بیمارگونهای که نسبت به آنها وجود دارد، بهخوبی دارند زندگی خود را مدیریت میکنند. همین که بتوانیم تصویر واقعی یک زن کاملا معمولی در جامعه امروز را در سینما ارائه کنیم، خیلی میتواند قویتر و تأثیرگذارتر از هر الگوی دیگری باشد.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به دبیری مهدیه سادات محور و به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد ۱۶ تا ۲۳ تیر برگزار میشود.
سه تارستان