پایگاه اطلاع رسانی «ستارگان» محلی برای دیده شدن اخبار نخبگان ایران سرافراز
| سینما |

چرخش برنامه های کودک و نوجوان بر مدار تکرار

این روزها در حوزه کودک و نوجوان شاهد برنامه های ویژه و متفاوتی نبوده ایم. با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان روز به روز به لحاظ تفکر، سلیقه و خواسته در حال تغییر هستند، نتوانستیم آنگونه که باید تولیدات جدید و مناسب شرایط روز داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی پایگاه خبری ستارگان به نقل از برنا؛ علی رغم اینکه ما اسطوره های ملی بسیاری داریم اما همچنان قهرمانان کودکان سرزمین ما شخصیت های انیمیشن های سایر کشورها هستند. چه در تلویزیون و چه در انیمیشن و تئاتر کودکان برنامه های جذاب تولید نشده است و این موجب شده تا این حوزه مخاطبان خود را از دست بدهد، برای بررسی نتایج اخلاقی این موضوع در کودکان و نوجوانان با برخی کارشناسان این حوزه به گفت و گو نشستیم.

امیررضا کاوه، تهیه کننده، مجری طرح سینما و تلویزیون، در این باره به خبرنگار برنا گفت: 

اما به روز نیستیم، سیستم نتوانسته است برنامه ساز متخصص در این حوزه تربیت کند. برنامه های امروز که مشاهده میکنید با برنامه های یک دهه پیش تفاوتی ندارد. دلیل اصلی اش این است که اگر یک برنامه ای در دهه ای موفق بوده، خوشبختانه یا متاسفانه برخی از مدیران همچنان همان راه را در پیش گرفتند و همان الگویی را که در یک دهه پیش در آن موفق بودند، بدون اینکه بخواهند به خود زحمت بدهند ادامه دادند، طبیعتا برنامه ساز زمانی که موجه شده است مدیر وقت همان برنامه را می پسندد راه را بدون تغییر ادامه داده است و درباره نیاز روز کودک و نوجوان تحقیق نکرده است.

 

تهیه کننده برنامه «رنگین کمان» بیان کرد: تولید کنندگان برنامه های کودک و نوجوان همچنان بر مبنای همان الگوی گذشته در حال حرکتند غافل از اینکه دیگر برنامه های به شیوه قدیمی برای کودک و نوجوان جذابیت ندارد و آنها را تماشا نمیکند و طبیعتا خواه ناخواه به برنامه های تولیدی خارج از کشور روی می آورد . برنامه سازان خارجی نیز منتظر همچین فرصتی هستند که مباحثی که مربوط به فرهنگ ما نیست را در کنار محتوای خودشان مطرح می کنند. کودک و نوجوان امروز هم شاید  از اینکه محتوایی که کشورهای بیگانه برایشان تهیه میکنند، غافل باشد.

این مجری طرح افزود: کارشناسانی که در حوزه کودک و نوجوان صاحب نام هستند متوجه هستند که بخش هایی از برنامه ها مناسب کودکان و نوجوانان نیست و بر عکس بخش هایی هم دارند که برای این سنین مناسب است. تشخیص این مسئله که کدام بخش را بازخوانی و بر روی آن کار کنیم وجود نداشته و این میشود که کشورهای دیگر قهرمانان خودشان را خیلی راحت فراخور سلیقه کودک امروز جا می اندازند در حالی که ما اسطوره های ملی بسیاری داریم اما چون نگاه کارشناسی نداشتیم، نتوانستیم  روی این مسئله کار کنیم، البته در این زمینه نیز فعالیت شده اما به لحاظ تکنیکی، فنی و محتوا نتوانستیم روی آن بخشی که می تواند مناسب و جذاب باشد، کار کنیم.

او ادامه داد: زمانی که تفاوت فرهنگی وجود داشته باشد ممکن است کودک و نوجوان کره ای که محتوایی که برایش ساخته شده را ببیند و مفهوم آن موضوع را دریافت کند اما کودک و نوجوان ایرانی نتوانذ مفهوم درست آن برنامه را دریافت کند و ممکن است که الگوبرداری غلط کند.  مشکل در عدم تحقیق گروه های برنامه ساز و حتی خانواده است که سطح فرهنگ خود را نسبت به شرایط روز کودک و نوجوان ارتقا نمی دهند.

امیررضا کاوه در پایان گفت: امیدوارم اتفاقی بیافتد که همه ی ما بتوانیم درک بکنیم که زمان با سرعت جلو میرود و ما نمیتوانیم با به نگاه گذشته پیش رویم و کودک و نوجوان خود را تربیت کنیم. اگر قرار است تغییری ایجاد کنیم باید متناسب با شرایط روز باشد بنابراین باید پدر و مادران و برنامه سازان خود را به روز کنند. 


#کشور #کودک #کودک و نوجوان #فیلم کودک #پایگاه خبری ستارگان
کد خبر 14020307161434 تاریخ انتشار 07-03-1402 16:14 نسخه چاپی

اخبار مرتبط


سازمان آگهی 09192680251
ad1

ستاره سردبیر


برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور در اسفند/ رشد سود خالص سازمان اقتصادی کوثر در سال ۱۴۰۱

دکتر فخاری در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری رویداد نمایشگاهی مسئله‌محور با تأکید بر اقتصاد دانش‌بنیان از دوم تا پنجم اسفند و کلنگ‌زنی ماهانه حداقل یک پروژه از …

پرستاره ترین


آخرین خبر



با ما در ارتباط باشید

ستارگان
Setar

سه تارستان